… pomembno. Starost, videz, inteligenca, socialni status in kemija so ključnega pomena. Kaj pa izobrazba? Strokovnjaki so preverili, kako je s tem s pomočjo eksperimenta spletnega spoznavanja in prišli do presenetljivih ugotovitev.

Logično je predvidevati, da je podobna stopnja izobrazbe pomembna za izbiro ustreznega življenjskega partnerja. Podobna stopnja izobrazbe in kultura krepita povezavo in pomagata k uspehu zveze. Problem pa je, da je izobrazba povezana tudi z drugimi privlačnimi faktorji, med drugim prihodki. Ta študija je ločeno preučila izobrazbo in dohodke, da bi ugotovili, kaj je ključno.

38 fiktivnim online profilom 180 žensk in 208 moških so na strani za spoznavanje dali 6 različnih stopenj izobrazbe, od najnižje do najvišje ter nato šteli obiske profilov. Stopnja izobrazbe žensk ni vplivala na obiske s strani moških, medtem ko je bil boljši obisk profilov moških z višjo izobrazbo. Višja kot je bila, več obiska so dobili profili – s strani žensk vseh stopenj izobrazbe. Še bolj pa so obiski naraščali, če je izobrazbo spremljal tudi višji dohodek.

Zanimivo je, da so bolj izobražene ženske bolj klikale na moške profile z višjimi dohodki, kar nakazuje, da je izobrazba le stranski produkt glavne motivacije, ta pa je prihodek. Stopnja izobrazbe torej ni ključna ne za moške ne za ženske, je pa za ženske bolj pomemben prihodek.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj