Mnogo žensk se trudi, da v razmerje vloži največ, kar lahko. Nekatere ženske se močno trudijo, da bi ujele partnerjevo pozornost; pomagajo mu tudi, ko ne prosi za pomoč. Ne le, da želijo odpreti in osvojiti njegovo srce, temveč tudi neumorno ugibajo, kaj se dogaja v partnerjevi glavi in o čem razmišlja. Še huje; zbujajo se z mislijo, da ga lahko spremenijo. Tako razmišljanje in posledično dejanja so nadležna in moteča. Škodijo razmerju, saj to lahko prinaša veliko frustracij.

PREBERITE TUDI: 12 znakov, da je vaš ‘moški’ nezrel (moški-otrok)

1. Nehajte misliti, da vam lahko bere misli

Pogosta navada žensk je, da mislijo, da bi moški moral sam vedeti, kaj je storil narobe. Mislijo, da bi moral moški brati misli in ugibati, kaj je razlog ženske slabe volje. Raje sproti in jasno povejte, kaj mislite in točno izrazite, kaj čutite. Moški so preprosta bitja; ne analizirajo toliko kot ženske. V nekaterih dejanjih in besedah ne vidijo tako globoka pomena, kot vi. Prevedite mu. Lepo lahko razložite, kaj je narobe. ‘Kuhanje mule’ in zamere ne vodijo nikamor, jasna in iskrena komunikacija pa je ključ do uspeha.

2. Ne obnašajte se, kot da ste njegova mati

Ne tretirajte ga kot otroka; moški bi morali biti močni. Tako se tudi želijo počutiti. Hočejo, da so na zunaj cenjeni kot zaščitniki, zato se bojijo izraziti svoja čustva, saj bi s tem izpadli šibki. Ko se vam moški končno odpre, in izpove svoja čustva, ne glejte nanj kot na otroka. Ne dušite ga s svojo skrbjo. Otroci so ljubki in potrebni nege in skrbi, moški pa je odrasla oseba in tako ga tudi obravnavajte. Vaša ženska skrb je seveda dobrodošla, nikakor pa ne igrajte vloge matere, saj to lahko moškega odbije.

3. Proč z nerealnimi pričakovanji

Da, mogoče je vaš partner moški vašega življenja, ampak definitivno se ne more vedno obnašati kot princ iz sanj. To je realno življenje; vaš moški ni vedno popoln. Nihče ni. Ne pričakujte, da bo naredil vse, kar si želite, ker boste morda razočarani. Namesto tega, ga poskusite ceniti takšnega kot je, in morda se bo še bolj potrudil, da boste srečni. Sprejmite njegove napake, kot bo on vaše. Lažje boste spremenile svoja pričakovanja, kot pa svojega moškega.

4. Ne sprašujte ga vprašanj, katerih odgovori vas bodo razjezili

Če spadate med tiste, ki rade sprašujejo vprašanja, ki lahko načnejo prepir; raje prenehajte s tem. Če ga sprašujete o lepoti in privlačnosti drugih žensk, o svoji postavi, ali druga rizična vprašanja, ki moškega spravijo v neprijeten položaj, ta ustvarjajo napetost in velik oblak zmede. Pravzaprav nočete vedeti teh odgovorov in nočete se ujeziti, a prav s tem ga spravite v položaj, da se zlaže ali pa vas razjezi. Karkoli odgovori, bo narobe. Če ne prenesete resnice, se izogibajte takim vprašanjem.

5. Ne obnašajte se kot “Big brother”

Do svojega moškega se ne obnašajate kot ‘Big brother’ v resničnostnem šovu, kjer so vsi stalno pod nadzorom. Ne imejte ga tako pod kontrolo. Ne glejte njegovega telefona, mailov, ne sprašujte ga, kje je bil, ne mučite ga s 1000 vprašanji o njegovi novi sodelavki. Nihče ne želi biti vklenjen, pustite mu prostor. Ja, vaš moški je vaš zaklad, ampak morate mu pustiti dihati in mu zaupati.

Ključ do uspešne zveze je dobra komunikacija in dva močna, samostojna posameznika, ki vezo gradita. Najprej je potrebno znati ljubiti in spoštovati samega sebe, nato vas lahko enako ljubi in spoštuje tudi drugi in vi njega. Ko imate stvari pri sebi razjasnene, ne potrebujete pretirane kontrole, ljubosumja ali prevelikih pričakovanj.

PREBERITE TUDI: Razlogi, zakaj so moški v razmerju nesrečni

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj