Britanci so tako navdušeni nad igralko, da jo nekateri imenujejo celo ‘nacionalni zaklad’. Fotografije za junijsko številko britanske izdaje revije Vogue je posnel Nick Knight ne začetku februarja, tik preden so ustvarili paniko s prehladnim korona virusom in zaustavili svet. Igralka je oblečena v cvetlično obleko Dolce & Gabbana.

“Ne morem verjeti, da je to prva Judiina naslovnica, pri njenih 85 letih, ko je taka zvezda,” je povedala ena izmed Vogue novinark, Kate Phelan. “A davno nazaj, ko je bila še ‘lepa in mlada’, kot se sama rada izrazi – čeprav je še dandanes naravnost osupljiva – igralke niso bile na naslovnicah Voguea. Niso dobile statusa zvezdnice dokler niso bile že ‘antične’, kot se sama izrazi.”

Dench, ki ima na zapestju tetoviran napis “Carpe diem”, ki je njena prva tetovaža, ki si jo je privoščila pred 4 leti za svoj 81. rojstni dan, je povsem odprta glede staranja. “Prav nič mi ni všeč,” je povedala. “Ne razmišljam o tem. Nočem razmišljati o tem. Pravijo, da je staranje le odnos … obupno je.”

Sicer pa je njen obraz na naslovnici modne revije, kjer so sprva desetletja kraljevala popolne manekenke, nato zadnja leta igralke, pomeni pomembno prelomnico, saj prvič v zgodovini modne revije izbranka naslovnice ni ženska, ki je zaslovela predvsem zaradi svoje lepote in mladosti, temveč ženska, ki ima za sabo ogromno življenjskih izkušenj in dosežkov.

PREBERITE TUDI: Ta igralka si je dala pri 81-ih narediti svojo prvo tetovažo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj