… lahko ponosna na vse, kar je dosegla. Ima čudovito kariero, saj je povpraševanje po njej izjemno, ter krasno družino – sina Rileya in mati, ki jo podpira pri ustvarjanju kariere in pomaga pri varstvu sina. A na prvi pogled sanjsko življenje le ni bilo vedno tako rožnato, saj je Jourdan mati samohranilka. Jourdan tako intenzivno usklajuje svojo pogosto odsotnost, ko hodi po modnih pistah najbolj znanih modnih kreatorjev ali pozira za kampanje in revije, z vzgojo 5-letnega Rileya.

"Pri mojem delu mi je všeč to, da en dan delam svoje neverjetno delo in naslednji dan se vrnem je povedala za februarsko številoko britanske izdaje revije Vogue. "Za nekatere v tem poslu je njihovo delo njihovo življenje. Dekleta, ki niso mame, na začetku niso razumele, zakaj nisem z njimi hodila ven." Jourdan pa ima veliko podporo pri svoji mami, ki skrbi za Rileya, ko sama dela po celem svetu. A ne glede na to Jourdan priznava, da na začetku ni bilo lahko. "Tako sta si blizu, da sem bila kar ne nek način ljubosumna na njun odnos," je bila odkrita. "A tak način deluje zame. Tudi kot zaposlena mati lahko najdeš ravnovesje med delom in družino, a brez svoje mame ne bi zmogla. Ona je tista, zaradi katere grem lahko na delo in naredim, kar moram."

Dotaknila pa se je tudi rasizma, ki ga je izkusila v modni industriji in dodala, da to, da je vzornica mladim dekletom, prinaša določene pritiske. "Že tako je težko biti manekenka, kaj šele temnopolta. 'Ojoj, to sezono še nismo pokazali nobene temnopolte manekenke.' Kako brez zvezno … Stanje je obupno," je povedala. "Neprijetno mi je, ko slišim ali preberem komentar 'Rada bi bila kot ti, rda bi imela tvoje telo'. Ko sem odraščala, se nisem imela rada, niti tega, kar sem videla v ogledalu. V karibski kulturi, od koder prihajam, so priljubljene obline, in vedno sem se počutila čudno. Zato je moje sporočilo: bodite srečne in imejte se rade."

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj