Jon Bon Jovi je že večkrat dokazal, da ni le izjemen glasbenik in umetnik. Je tudi zvest mož, saj je s svojo izbranko že iz srednješolskih let, ter vzoren oče. A tudi to še ni vse: leta 2006 je ustanovil dobrodelno fundacijo JBJ Soul Kitchen, ki se trudi pomagati revnim in brezdomcem.

Eden največjih dosežkov so restavracije JBJ Soul Kitchen, ki tem ljudem ponujajo brezplačno hrano. Sedaj Jon Bon Jovi odpira že tretjo restavracijo, v kateri se revni lahko prehranjujejo brezplačno.

V Ameriki je revščina namreč zelo razširjena in mnogi nimajo niti za hrano, kaj šele kakovostno in zdravo prehrano. Tako jim njegove restavracije ponujajo kakovostne, tople obroke, ki jih postrežejo brez obsojanja. Ima že dve takšni restavraciji, tretjo pa odpira v kampusu Rutgers University v New Jerseyu.

Prva restavracija je bila odprta oktobra 2001 na območju Red Bank v New Jerseyu, druga pa leta 2016 poleg Toms River, področja, ki ga je leta 2012 zelo prizadel hurikan Sandy. Obe restavraciji ponujata hrano na spoštljiv način, ki ohranja dostojanstvo vseh obiskovalcev, in brez obsojanja. Stranke lahko plačajo, če imajo – če nimajo, pa ne. Na menijih ni cen, a tisti, ki lahko plačajo, je zaželeno, da donirajo 20 dolarjev; tisti, ki nimajo, pa lahko odplačajo s prostovoljnim delom v restavraciji.

Restavracije JBJ Soul Kitchen so doslej postregle že krepko preko 100.000 obrokov, pri čemer jih je 54 % plačanih, 46 % pa zasluženih s prostovoljnim delom. Miz ni potrebno rezervirati vnaprej, restavracije pa delujejo po principu kdor prej pride, bo prej postrežen. Izjema so tisti, ki so v finančni stiski, ki imajo vedno prednost.

Meni je sestavljen iz 3 obrokov, ki temeljijo na ameriški kuhinji, pri čemer skrbijo, da so obroki zdravi in hranljivi. To pomeni, da so sestavine ekološko pridelane na njihovem lastnem vrtu.

PREBERITE TUDI: Zvezdniki, ki delujejo v dobrodelne namene

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj