Enakonočje je astronomski pojav, v katerem ekvatorialna ravnina zaide čez sončevo središče, kar pomeni da sta dan in noč približno enako dolga po celem svetu. Na ta dan se poslovimo od poletja in pozdravimo jesen. Kaj se bo še zgodilo?

PREBERITE TUDI: Jesen – zadnji in najlepši nasmeh leta

Menjava energij

Na severni polobli se pripravljamo na hladnejše mesece in energije se umirjajo. Listje pada iz dreves, narava se umirja in tudi mi bi se morali. Spustiti moramo stvari, ki nam ne služijo več. Medtem pa se na južni polobli dogaja obratno; narava se prebuja, prihaja poletje, čas za ustvarjanje in načrtovanje; čas za akcijo.

Ravnovesje je ključ

Sonce se prestavi v znamenje tehtnice, kar nas bo učilo, da najdemo ravnovesje in da se naučimo spoštovati tako lastne potrebe, kot potrebe drugih. Potrebno je torej preučiti naše potrebe in želje, a v skladu z upoštevanjem potreb in želja drugih okoli nas. Moramo najti ravnovesje na vseh področjih v našem življenju.

Sodelovanje

Ko se sonce premakne v znamenje tehtnice, se moramo osredotočiti na partnerstvo, medsebojno sodelovanje z drugimi in življenje v harmoniji in sožitju z drugimi ljudmi. Prenehati moramo soditi in postati bolj sočutni.

PREBERITE TUDI: Kako lahko prenesemo srečne poletne občutke v jesen?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj