Če se še tako trudimo ostati optimistični, nam porumenelo jesensko listje, ki že odpada z dreves in prekriva tla, ne daje kaj dosti upanja. Meglena, temačna jesen in čedalje bolj mrzla jutra so pred vrati. Ledene napitke bodo zamenjali vroči in lahke poletne bluze debeli volneni plašči in šali. Poletja je konec.

Jesensko enakonočje in s tem začetek jeseni se zgodi 22. septembra ob 15:21 in pomeni začetek nove sezone. Do tega pojava pride, ko je sonce direktno nad ekvatorjem, kar se zgodi dvakrat letno: marca, kar pomeni začetek pomladi; in septembra, kar pomeni začetek jeseni. Jesensko enakonočje označuje polovično točko med poletnim najdaljšim dnem, ki je bil 20. junija, in zimskim najkrajšim dnem, ki je 21. decembra.

Jesensko enakonočje ima pa tudi velik astrološki vpliv, saj je 22. september tudi začetek obdobja Tehtnice, kar pomeni, da bo naš fokus na harmoniji, ravnovesju, pravici in odnosih. Tehtničina osredotočenost na ravnovesje je v sozvočju s samim enakonočjem, saj sta dan in noč enako dolga (oz. vsaj tako deluje).

Tako, kot ostale astrološke dogodke, tudi jesensko enakonočje praznujejo po celem svetu, vsak na svoj način.

Sicer pa bodo jesensko enakonočje najbolje občutili kardinalni znaki: Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog. To je zato, ker se nova sezona začne vsakič, ko Sonce vstopi v kardinalni znak; pomlad se tako začne z vstopom v znak Ovna; poletje v znak Raka; jesen v znak Tehtnice in zima v znak Kozoroga.

V astrologiji so kardinalni znaki iniciatorji, napredni misleci; tisti, ki stvari premikajo naprej. Zahvaljujoč njim in njihovi motivacijski energiji vsak tovrstni prehod sprejmemo odprtih rok in pripravljeni, da iz njega potegnejo kar največ.

Če ste eden od kardinalnih znakov, vas bo obdobje enakonočja najbolj doseglo, a v pozitivnem smislu – čakajo vas prijetne spremembe.

Oven

Vaši odnosi bodo cveteli na sveže načine.

Morda boste v obdobju tega jesenskega enakonočja začutili, da so vam postajajo odnosi še bolj pomembni. Začeli boste podrobneje analizirati odnose; malo bolj premislili, kam greste, kako delujete, s kom se družite ter kako jih na splošno izboljšati. Jesen vas bo še bolj zbližala s pravimi ljudmi in vas hkrati oddaljila od tistih, s katerimi nimate dovolj skupnega. Dovolite, da vaši odnosi zrastejo.

Rak

Vaš dom vas kliče, torej mu odgovorite.

Ob nastopu jesenskega enakonočja boste začutili željo, da se vrnete k nečemu znanemu. Morda boste začutili potrebo, da več časa preživite doma in čas posvetite svoji družini. Čustvena energija lahko prinese razne občutljivosti, kar vas bo poneslo v bolj ranljivo stanje. Odprite svoje srce in dovolite ljubezni, da vstopi. Nenazadnje, najprej morate malce popustiti vajeti – a le z ljudmi, ki jim zaupate in jih poznate.

Tehtnica

Stopate v večje čevlje, ki jih morate zapolniti.

Začetek jeseni je za vas odločilni trenutek. Nenazadnje je to obdobje, ko Sonce stopi v vaš znak, s čimer aktivira prvo hišo vas samih in vas opomni, kaj vse ste. Jesensko enakonočje vam bo dalo občutek pravega pretresa sistema in vas opogumilo, da še bolj zaobjamete svojo osebnost in avtentičnost. Nikar se ne spreminjajte, da bi bolj ‘pasali’ v ta narobe svet. Naj se svet spremeni, da bo prostor za vas!

Kozorog

Čas je, da obrnete smer.

Jesensko enakonočje vas bo pahnilo v željo po tem, da bi osvojili svet. Nenazadnje ste Kozorog in ambicioznost je temelj vašega bitja. To jesen boste opogumljeni, da definirate svoje cilje, sprejmete prihajajoče izzive in sploh počnete karkoli je potrebno, da pridete na cilj. Naj svet vidi, da obvladate karierno področje. Naj vidijo, da sijete svetlo, kot je sploh možno sijati.

PREBERITE TUDI: Zanimiva dejstva o ljudeh, rojenih v znaku tehtnice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj