“Svoje možgane sem morala ponovno usposobiti,” je Jennifer Aniston dejala o tem, kako se je njen odnos do fitnesa z leti popolnoma spremenil.

Sodobna vadba postaja čedalje bolj elegantna. “Včasih je bilo to vse zelo naporno in zahtevno. Za kardio vadbo si moral nameniti najmanj 45 minut do ene ure, sicer nisi imel treninga,” pravi o tem, da se ni več veselila naporne monotonosti.

“Ne samo, da obremenjuješ svoje telo, ampak tudi izgorevaš – kdo bi si to sploh želel početi?” Zdaj pa je našla nekaj, kar deluje na drugi – vsekakor nežnejši, a izjemno močni – ravni.

Leta 2021, po poškodbi hrbta, je prijateljica Anistonovo opozorila na funkcionalni fitnes, ki se ga izvaja s pomočjo opreme, ki temelji na uporu. Ta teden je Aniston napovedala uradno partnerstvo z blagovno znamko Pvolve, podjetjem za funkcionalni fitnes, ki ga je ustanovila Rachel Katzman.

Za sodelovanje se je odločila potem ko je opazila rezultate, ki jih je dosegla z usmerjeno vadbo mišic, ki “običajno spijo”. To je dosegla z balerini podobnimi gibi, ki zahtevajo 10 ali 20 minut in ne več ur intenzivne vadbe, pri kateri se dviguje kortizol. Povedala je tudi, da se danes počuti bolje kot v svojih dvajsetih, ko je zelo intenzivno trenirala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Ne prenese tudi ‘komplimenta’: “Za svoja leta si videti odlično,” saj bi se pravzaprav vsak kompliment moral glasiti: “Videti si odlično” – in pika. “To me spravlja ob živce, ne prenesem tega,” pravi o tem komplimentu.

“To je navada družbe, da imamo te oznake, kot so: ‘No, ti si v tem obdobju, torej za tvoja leta’ … Sploh ne razumem, kaj to pomeni. Sem v boljši formi, kot sem bila v svojih dvajsetih letih. Počutim se bolje v mislih, telesu in duhu. Vse je za 100 odstotkov boljše.” Njen novi odnos do gibanja govori tudi o okrepljeni povezavi med umom in telesom, ki jo, sploh po izkušnjah zadnjih treh let, vsi iščemo.

In kaj pomeni razprava o “dolgoživosti”? Pravi, da je to nekaj, o čemer vsekakor razmišlja: “Moja družina živi dolgo, zlasti očetova stran – a želim si, da bi bila vitalna – ne želim biti samo živa,” pravi Aniston. In redno gibanje predstavlja pomemben del te igre dolgoživosti.

PREBERITE TUDI: Take neverjetne procese v našem telesu povzroči gibanje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj