Bizarna oprava, ki še najbolj spominja na opravo za obisk kakega planeta, je te dni predstavljena kot nova oprema za klubske zabave, torej “post-COVID clubbing”. Dobra novica ob vsej bizarnosti: v njih lahko vapate in ‘jeste’ tekoče bureke!

Pandemija, na podlagi katere so državljanom po večini držav krepko omejili temeljne pravice in svoboščine, je imela za posledico tudi socialno distanco. To seveda velja za vse in za povsod, zato so bili odpovedani tudi vsi družabni in zabavni dogodki. A to še ni najbolj zanimivo – bolj nenavadno je, kakšne zabave se nam po novem obetajo (seveda upamo, da gre zgolj za neslano šalo).

Tako je Micrashell nekakšna človeška ‘žoga za hrčke’ in predstavljena kot prihodnost zabav in clubbinga. Ustvarili so ‘rešitev’ za koronavirus, ki bi omogočala še nadaljnjo socialno distanco – in če je to to, kar nas dejansko čaka, verjetno bolje, da je vsega konec.

Napredni materiali

Oblačilo je narejeno in najnaprednejših in izjemno odpornih materialov in naj bi bila zelo udobna in prijetno prilegajoča se telesu. Obleče se jo tako, da stojite v spodnjem perilu (ki pa, seveda, ni nujno); nato nadenete rokavice, ki imajo magnetno zaponko, da vam ne bo treba prijemati zunanjega dela oblačila, ko se boste slačili in oblačili.

Ko ste enkrat notri, je zadeva povsem zrakotesna, čelada pa prozorna, tako, da je vsaj očesni kontakt mogoč. Dihanje je omogočeno preko filtrirnega sistema, ki zrak pred tem tudi osveži, preden ga usmeri v vaš obraz.

PREBERITE TUDI: Test za korona virus nezanesljiv: polovica je lažno pozitivnih (+ nekaj prikrivanih dejstev)

Zvok slišite preko vgrajenih zvočnikov, pijačo pa pijete preko dveh dovodov, pri čemer je eden za pitje, drugi za vaping. Znotraj čelade sta na voljo izvodili, ki ju lahko zajamete z ustnicami za eno ali drugo opravilo.

Poskrbljeno tudi za zvok …

Vgrajen je tudi brezžični sistem za pogovarjanje s soclubberji, ki deluje na bližino, zato ne boste izgubljali časa in živcev s tem, kako načeti pogovor in upali, da ne govorite sami sebi, temveč vas sliši še kako živo bitje poleg vas. Na rokavu je tudi žep za mobilni telefon, rokavice pa prevlečene tako, da ga dejansko tudi lahko uporabljate.

Tui za spomine z zabav naj vas ne skrbi – v čeladi Micrashella je vgrajena kamera, s katero boste lahko posneli, kar boste želeli. Zabavali (?) se boste lahko celo noč, saj se oblačilo napaja z dvema litij ionskima baterijama, ki se ju lahko zamenja ne da bi morali sleči obleko.

… pa tudi lačni ne boste

Vas skrbi lakota? Nikar – mislili so tudi na to: in sicer boste imeli možnost uživati obroke, torej hitro prehrano (kebab, hamburger, burek …) v tekoči obliki (zveni res slastno!), s katerim boste lahko zaključili to popolno noč.

A to še ni konec – Micrashell je poskrbel tudi za domačo različico: doma boste lahko slekli le obleko, čelado pa pustili na glavi. Tako boste, pravijo razvijalci, lahko imeli spolni odnos, ne da bi se izpostavljali respiratornim tveganjem.

Res vsestransko izvrstna iznajdba, zaradi katere se lahko prav veselite prihodnosti zabav.

PREBERITE TUDI: Dr. Sebastijan Piberl: ‘Kot zdravnik ne morem mimo dejstva, da je to ignoranca medicinskega znanja‘

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj