Glede tega, kakšen bi moral biti izgled kože, se trendi spreminjajo. Nekoč je bila moderna zelo sijoča koža, potem je bilo rečeno, da je videz sijoče kože pokazatelj mastne kože, zato je bilo v trendu matiranje kože.

PREBERITE TUDI: Strobing: najbolj opazen trend ličenja 2015

Kmalu se je pojavil nov trend: čim bolj sijoča koža. Kozmetična industrija je navrgla kup novih izdelkov za videz sijoče kože: tako imenovane osvetljevalce (highlighters), ki so se pojavili celo v različnih barvah. Trend s highliterjem je ustvaril novo evforijo: you tube tutoriale, tisoče člankov in novih make up videzov.

Ti trendi so nekatera dekleta tako zmedla, da niso več vedla, kaj bi; najprej so kožo navlažile, ji ustvarile želeni sijaj, jo nato matirale, da se ne bi preveč svetile in potem so jo ponovno svetlile. Kje pa smo sedaj?

Sedaj naj bi se kozmetični strokovnjaki strinjali: ‘Sijaju je odklenkalo’. Sijaj je sedaj staromoden tudi zato, ker je bil pretirano izrabljen. Modern bo zopet puder v prahu, ki ustvari bolj mat videz kože. Prišli naj bi tudi novi izdelki, ki nam bodo zagotovili oboje: sijaj in mat videz hkrati, v pravšnji meri. Pudri v prahu naj bi se medtem namreč izboljšali.

Dejstvo je, da je najlepše slediti čimbolj naravnemu videzu: torej je resnica nekje vmes: Videz suhe in puste kože ni privlačen in prav tako ni privlačen videz pretirano mastne, svetleče kože ali pretirano ličenje. Potrebno je najti zdravo mero vsega, da bo koža kar najbolje izgledala: sijoče, a ne mastno in hkrati zdravo ter ‘svileno’.

PREBERITE TUDI: Enostavno senčenje obraza – za začetnice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj