Nove raziskave so pokazale: 50 % potrošnikov čokolade v Sloveniji želi poznati poreklo sestavin v proizvodih, ki jih uživajo. Milka se je odzvala na to potrebo s spremembo embalaže, na kateri bo pripovedovala svojo zgodbo o poreklu mleka.

V zadnjih nekaj letih veliko raziskav govori v korist istemu svetovnemu trendu – potrošnike vse bolj zanima poreklo hrane, ki jo uživajo. Po drugi strani je zaradi selitev iz vasi v mesta vedno več urbanih prebivalcev, ki kot potrošniki hrano kupujejo v velikih prodajnih verigah, kjer imajo le redko priložnost spoznati zgodbo, ki se skriva za izdelkom. Od potrošnikov lahko pogosto slišimo, da ne dobijo dovolj informacij o sestavinah izdelkov, ki jih uživajo. Slovenija ni nikakršna izjema – najnovejše raziskave*, ki jih je izvedlo podjetje Valicon, so pokazale, da želi 50 % potrošnikov čokolade v Sloveniji poznati poreklo sestavin v izdelkih, ki jih užijejo.

Podjetje Milka je kot ena najbolj znanih svetovnih znamk čokolade prepoznalo ta trend in pred kratkim s pogumno potezo odgovorilo na pričakovanja potrošnikov. Odločili so se, da bodo začasno zamenjali svojo priljubljeno vijolično kravico z resničnimi kravami Milka, zaradi katerih je njihova čokolada tako nežna. Čeprav je Milka svetovno znana in priljubljena znamka in čeprav mnogi verjamejo drugače, podjetje Milka svoje mleko kupuje na majhnih družinskih kmetijah v osrčju Alp, ki imajo povprečno po 60 krav. Tako lahko kmetje pozorno skrbijo za vsako kravo, Milka pa verjame, da je zaradi nežnega odnosa do krav njihova čokolada nežnejša in okusnejša. Slovenski potrošniki so si enotni – 69 % jih meni, da mleko, ki je bolj kremasto, izvira z majhnih družinskih kmetij, medtem ko jih več kot 92 % verjame, da način ravnanja s kravami in okolje, v katerem živijo, vplivata na okus mleka, ki ga te krave dajejo.

Nove zvezde na embalaži Milke – kravice, kot so Gerda, Marisa, Lola, Arianne in Moocha – potrošnikom pripovedujejo svojo zgodbo ne samo z omejeno serijo embalaže, temveč tudi na Facebook strani Milka, kjer lahko pokukate v njihovo življenje v Alpah. Pri podjetju Milka poudarjajo, da se proizvodnja nežne mlečne čokolade začne z nežno pridobljenim mlekom in tudi, da so zelo predani svoji misiji narediti svet nežnejši.

​​​​​​​

Mnoge znamke bodo v bližnji prihodnosti sledile trendu transparentnosti in odprte komunikacije s potrošniki. Tako bodo lahko uporabniki ozaveščeno sprejemali odločitve, v zameno za to pa bodo izbirali prav tiste znamke in podjetja, ki svoje sestavine odgovorno kupujejo in s tem ne nižajo kakovosti izdelka.

* Spletna anketa, vzorčni okvir za Slovenijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj