Po uradnih podatkih Slovenske oglaševalske zbornice, ki je letos spomladi izvedla meritev, je med obiskovalci Izklopa kar 77,2 % mladih med 10. in 29. letom starosti. Po podatkih sistema Google Analytics pa mesečno beležijo kar preko 260.000 različnih obiskovalcev, ki Izklop obiščejo preko 1,5 milijonkrat v mesecu.

O veliki moči Izklopa kot medija govori tudi tako imenovani “Izklop efekt”, ki so ga  doživele že prenekatere spletne strani, katerih povezave so se znašle na Izklopu. Te strani so v trenutku doživele izjemno velik obisk, nekatere celo tako velik, da so njihovi strežniki zaradi tega odpovedali! Za katere primere konkretno gre, boste izvedeli, če boste v Google vpisali “izklop efekt”. Snovalci Izklopa pravijo, da je recept za njihov uspeh predvsem v drugačnosti in v možnosti interakcije med obiskovalci. Vsebino namreč soustvarja celotna spletna skupnost, za dobro selekcijo pa poskrbi ekipa izkušenih urednikov, ki pri svojem delu upošteva stroge kriterije. Rezultat tega je, da resnično najboljša vsebina ugleda luč sveta, uporabniki pa so tako motivirani, da dodajajo čim bolj zanimiv material. Izklop je tako aktualen skupek dnevno najbolj zanimivih vsebin, ki jih lahko najdemo na spletu, in to na enem mestu.

­izklop

Že dlje časa komunikacija med uporabniki poteka preko komentarjev in foruma, poleg tega pa lahko uporabniki postavijo svojo podobo na ogled in v oceno v rubriki “oceni me”. V letošnjem letu so na Izklopu poskrbeli za dodatni rubriki. Ena izmed njiju je I-Bay (ime so z glasovanjem izbrali uporabniki), ki predstavlja sistem malih oglasov za trgovanje med uporabniki, kar se je zelo dobro prijelo. Za neposreden klepet med uporabniki pa so pred kratkim, poleg “shoutboxa”, poskrbeli še s klepetalnico, tako da možnosti za komunikacijo med uporabniki resnično ne manjka.

Pri Izklopu se dobro zavedajo svojega dosega in vpliva na mlado populacijo, poleg tega pa prisluhnejo svojim uporabnikom pri predlogih. Tako za pomlad naslednje leto napovedujejo največjo nadgradnjo Izklopa doslej, ki jo sami imenujejo “Izklop 2”. Andrej Belina, ki je vodja projekta izdelave nove različice Izklopa, je ob tem povedal: “Izklop 2 bo pravzaprav popolnoma na novo sestavljen portal, ki se po oblikovni plati ne bo kaj dosti razlikoval od sedanjega Izklopa. Bistvo vsega bo na funkcionalnosti, ki bo neprimerno boljša, predvsem pa bodo uporabljene spletne tehnologije, ki so danes v uporabi. Treba je namreč poudariti, da trenutno Izklop temelji na tehnologijah iz leta 2004, ki so deloma že zastarele, zato marsikaj ne deluje najbolj optimalno. Uporabniki to največkrat opazijo takrat, ko med obiskom začne “štekat”. Zavedamo se, da je prenova Izklopa potrebna, zato že zdaj delamo na novi različici. Ta bo poleg boljšega delovanja in deloma spremenjene oblike vsebovala tudi nekatere dodatke, ki so nam jih predlagali uporabniki. Izid nove različice se napoveduje že precej časa, tokrat pa lahko z gotovostjo zatrdim, da ga bomo dočakali naslednje leto spomladi.”

Saša Pelko, ki pri Izklopu skrbi za ostale, ne-tehnične zadeve, je ob tem dodal: “Izklop je zagotovo fenomen v slovenskem spletnem prostoru, o tem pa pričajo tudi pogosta pojavljanja v medijih v zadnjem času. V primeru Izklopa gre namreč za medij z izjemno visokim dosegom, kakršnega ne doseže marsikatera televizija. Šele ko pomisliš, da ta medij vsak dan obišče preko 30.000 ljudi in to preneseš v 3 polne nogometne stadione, se dejansko začneš zavedati priljubljenosti tega medija. Na začetku nismo niti v sanjah pomislili, da bo Izklop kdaj postal tako velik, a z dobrim delom nam je uspelo. Obisk pa še vedno raste iz dneva v dan in na to smo zelo ponosni, hkrati pa je to jasno sporočilo, da delamo dobro. To pa je tudi naša zaveza za v prihodnje, ko bo Izklop še boljši, še bolj obiskan in posledično seveda še bolj priljubljen. Imamo daleč najboljšo spletno skupnost in na to sem tudi najbolj ponosen. Izklopovke in Izklopovci so tisti, ki vsakodnevno delajo Izklop v to, kar je – najbolj priljubljen spletni medij med mladimi.”

Poglejte na izklop.com!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj