Na željo uporabnic Planeta Lepote predstavljamo še barve in vzorce kopalk ter njihovo uporabo glede na tip postave. Najprej se bomo posvetili barvam, nato pa še vzorcem, ki bodo pomagali pri oblikovanju vaše postave.

Izbira barv

Pri izbiri barv za katerokoli oblačilo velja splošno pravilo – na delih telesa, ki jih želite poudariti, uporabljajte svetle barve, na delih, ki jih želite skriti, pa temne barve. To velja praktično za vse barve. Če imate velike prsi in/ali široke boke, ki jih želite skriti oziroma optično zmanjšati ali zožati, bodo najbolj primerne kopalke v temnih barvah kot so črna, vsi temni odtenki hladnih barv (modra, zelena, vijoličasta) ter rjava barva.

V primeru, da so vaše prsi majhne in/ali boki ozki ter bi jih radi optično povečali, bo najboljša izbira bela barva. Ko bi radi svojo postavo ali dele telesa poudarili bodo najboljša izbira čimbolj živi odtenki vseh barv. Za večji poudarek izberite res žive barve kot so turkizna, rumena, rdeča in oranžna barva.

Pri izbiri barv kopalk je pomemben tudi ten kože. Bela in flourescentne barve bodo najbolj pristajale močno porjavelim ženskam, črna in pastelne barve (torej vse osnovne barve mešane z belo) bodo najlepše pristajale ženskam s srednjo porjavelostjo, ostale barve pa so primerne za vse vrste porjavelosti.

Izbira vzorcev

Medtem ko se barva izbira na osnovi delov telesa, ki jih želite poudariti ali skriti, bodo vzorci tisti, ki bodo kroju kopalk pomagali optično preoblikovati vašo postavo.

Za preoblikovanje postave so najbolj primerni vzorci črt oziroma linij. Ni nujno, da so linije ravne, pomembno je, da »potujejo« v določeno smer. Vzorec vodoravnih linij izberite, če bi rade razširile svojo postavo. Tako so vodoravne linije primerne za optično razširitev bokov ter prsi. Vendar je pri zgornjem delu kopalk potrebno paziti, saj vzorec vodoravnih linij lahko prsi optično potlači (še posebej pri zgornjih delih brez oblikovanih košaric ali trikotnikov).

vzorci_1 

92 KOMENTARJI

 1. Odličen članek! Kopalke sem že kupila, zdaj se lahko samo zelo strinjam z napisanim. Najprej primerna oblika kopalk, šele potem k izbiri vzorcev in barv.
  Čisto najprej pa fitnes 🙂

 2. Hi hi, ja ta vrstni red bi bil kar pravšnji 🙂 Drugače pa res fajn članek! Na prvi strani sem sicer samo zamahovala z roko, češ da to pa res že vse vem, ampak na drugi strani sem pa izvedela marsikaj novega 😉

 3. Bele so res mega lepe 🙂

  Lušten članek, čeprav – jaz imam ene bele in ene črne kopalke – baje mi oboje pašejo, tako da… Mogoče sem pa fenomen LOL

 4. Ravno pravi čas je bil objavljen tale članek. Saj mam namen kupit kopalke. Upam, da nisem že prepozna in day se bo dalo še dobit kaj pametnega.

 5. Meni so kar vse všečne.Drugače pa sem letos prvič našla prečudovite kopalke od nancy v zebrastem stilu in z bež-zlato obrobo.Sicer so bile zelo drage, še sreča, da sem jih dobila s popustom drugače si jih nebi mogla kupit.: )

 6. članek je zelo v redu saj da veliko imformacij o kopalkah, bela bava je v redu samo zame se mi zdi da se pri tej barvi tud vse vidi, ko prideš iz vode, mogoče je bolj za na plažo oz. po plaži

 7. To leto si pred odhodom na dopust nisem kupila novih kopalk, ker mi je zmanjkalo časa. Bom pa vsekakro naslednje leto pri nakupu upoštevala nasveti iz članka.

 8. Men pa jezi, da smo sredi poletja in v naših bedastih štacunah ni nobene pametne izbire več. Kamorkoli prideš ti rečejo, da si pozen za nakup poletnih cunj! Halo?! POGLEJTE VEN!! POLETJE JE?! Zakaj bi morala kupovati poletne stvari februarja. Kaj pa če se ti kopalke strgajo sredi poletja in rabiš nove?

 9. meni pa niso glih vsec tale kopalke..ce je spodn del ze tako ozek…naj bo se zgoren del nekako enak spodnemo…vsak ma svoje mnjenje ane

 10. meni te kopalke niso lih ušeč….sej ne da se ful spoznam ampak meni se zdei da tej punci ne pristajajo lih dobro
  že če se govori o kopalkah in barvah kaj ji nebi dali kakšne kopalke ki bi ji bolj pristajale….??
  =)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj