… ličenja, ki je redna vizažistka na modnih revijah vseh priznanih modnih oblikovalcev, pogosto pa liči tudi zvezdnike svetovnega formata. Najpogosteje jo lahko vidimo v zakulisjih modnih revij priznanih oblikovalskih hiš kot so Versace, Gucci, Dolce & Gabbana in mnogih drugih, je pa tudi kreativna direktorica pri blagovni znamki Max Factor. Pat McGrath ima tako malo morje izkušenj in dovolj nasvetov za ličenje, da bi o njih lahko napisala kako debelo knjigo. Ekipa britanskega Voguea pa se je odločila, da jo malo povpraša o najbolj zanimivih make up izdelkih in trikih.

Kateri izdelek za ličenje je po vašem najbolj podcenjen in zakaj?

Rdečilo za lica! To je najhitrejši način, da ustvarimo videz visokih ličnic, po katerih vse hrepenimo. Kremno rdečilo je zelo uporabno. Na modnih revijah pogosto uporabimo rdečilo na najbolj izbočen del ličnic in sencah, včasih celo na bradi in čelu in ga tako uporabimo skoraj kot bronzer, da utrujeni, pusti koži dodamo malo življenja.

Kako naj ženske odkrijejo, kateri odtenek pudra je za njih idealen?

Ko izbirajo tekoči puder, morajo paziti na to, da se ten obraza ujema s tenom vratu, poleg tega naj ne pretiravajo pri nanosu. Svoj make up preverite pri različnih svetlobah in ogledalih doma in zunaj in po potrebi nanašajte puder v plasteh.

Senčila za veke so pogosto videti zastarela. Kako naj jih nanašamo, da bomo videti modne?

Gre le za to, kako senčila uporabite. Nanos je tisti, ki ustvari glamurozen, moderen videz oči. Ena izmed mojih absolutnih favoritk je senca, ki sem jo uporabila na modni reviji Roberto Cavalli za pomlad in poletje 2015. To je kremno senčilo Max Factor Masterpiece Colour Precision Eyeshadow v odtenku Coffee. Navdušena sem nad temi senčili, ker je formula tako vsestranska, da lahko naneseš več plasti in ustvariš najbolj čudovite odtenke, ki so tudi obstojni.


Pat McGrath za Roberto Cavalli pomlad poletje 2015

Kateri je vaš najljubši trend ličenja za pomlad in poletje 2015?

Čisti glamur – je eden najbolj prevladujočih trendov sezone. Oster poudarek na goli koži je videz, ki je nadaljevanje jesensko-zimske individualistične lepote. Gre za sodelovanje med mladostno poltjo in uporniškim duhom.

Kateri je najboljši lepotni nasvet, kar ste jih kdaj dobili?

Make-up naj bo igriv in nekaj, kar se nosi zato, da se poudari samozavest. Če se z določenim videzom počutite odlično, je to uspeh!

Kateri je najpogosteje uporabljen izdelek v vaši torbici z ličili?

Težko je izbrati najbolj uporabljanega. Verjetno je to maskara! Je najhitrejši način, kako pritegniti pozornost k očem tako, da poudarite tisto, kar že imate.


Pat McGrath za Versace pomlad poletje 2015

Kakšen je najboljši način nanosa maskare za zares popolne trepalnice?

Pri korenu trepalnic krtačko maskare premikajte sem in tja, nato potegnite do konic. Enakomeren nanos od korena do konic je zelo pomemben. In zabavajte se pri eksperimentiranju s svojimi trepalnicami. Nikar ne padite v rutino! Namesto tega poizkusite različne končne videze s plastenjem maskare; držanjem krtačke vodoravno za večji volumen; vertikalno za bolj naravne trepalnice.

Vir: vogue.co.uk

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj