… vključno s svojimi napakami. Naj bo to leto leto izboljšav in napredka pri sebi. Zdaj je namreč čas, ko se mnogi trudijo biti boljši na kateremkoli področju. Ampak želja je eno, odločitev in dosega le-tega pa nekaj povsem drugega. In po podatkih Googla letos ni najpogostejša zaobljuba hujšanje temveč zmanjšanje vsakodnevnega stresa. Sledijo kako se naučiti pripravljati zdrave obroke; pitje več vode; kako nakvačkati ‘beanie’ kapo in potem – jasno – hujšanje (brez tega pač ne gre!).

Sprejemanje sebe in drugih

In medtem, ko so to vse zelo dobre ideje, ena manjka. Naj bo leto 2016 leto pozitivnega razmišljanja in optimizma in sicer tako kar se tiče tega, kako gledate nase, kot tudi tega, kako gledate na druge ljudi. To vas bo naučilo ne le sprejemanja sebe, temveč s tem tudi lažjega doseganja ostalih ciljev, ki ste si jih zadali.

Raziskave so namreč pokazale, da nesprejemanje ali celo sovraštvo do sebe vodi v veliko manj možnosti, da bi dosegli svoje cilje. Če se boste spreje(ma)li, boste cilje lažje dosegli in ob tem se boste tudi bolje počutili kot če bi se neprestano kritizirali in grajali. Tudi zato, ker jih boste dosegali iz pravega razloga – to je ljubezni do sebe.

Če se npr. lotite zdrave prehrane in gibanja, da boste vitki in fit, boste veliko lažje in bolj verjetno cilj tudi dosegli, če boste o vsem razmišljali v smislu, kako vam gibanje pomaga do boljšega zdravja in lepšega videza namesto v smislu kaznovanja, ker ste preveč jedli in se premalo gibali pretekla leta. To pa še ni vse: ljudje z nizko samopodobo so veliko pogosteje bolni, se pogosteje in bolj zredijo in imajo celo krajšo življenjsko dobo!

Brez zmotnih razlag

A nikar si ljubezni in sprejemanja sebe ne razlagajte narobe – nikakor ne pravimo, da je v redu, da se sprejmete z nezdravimi odvečnimi kilogrami, lenobo za gibanje ali kajenjem – gre le za to, da ne dlakocepite za vsako malenkost, ki na vas ni popolna, ter se pohvalite in bodrite za vsak dosežek. To vas bo motiviralo, ne omalovaževanje in kritiziranje samega sebe.

Pozitiven odnos do sebe pa bo pozitivno vplival tudi na vse ostale okoli vas. Opustite kritike in obsojanje drugih, ker se ne boste nič boljše počutili; zavedajte se, da so vse popolne manekenke stare okoli 20 let ter so jih pred snemanjem nekaj ur urejali profesionalci, nato še obdelali izbrane fotografije v PhotoShopu; in bodite iskreni glede truda, ki ga vložite v svoj videz.

Niso torej le zvezdniki tisti, ki lahko privedejo do sprememb, saj se te začnejo znotraj vsakega izmed nas.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj