Verjeli ali ne, a to, ali imate raje gladko in kremno arašidovo maslo, torej brez delcev arašidov; ali hrustljavo, ki vsebuje tudi koščke praženih arašidov, razkrije več o vaši osebnosti, kot si morda mislite.

To je razkrila anketa, v kateri so preverjali okus preko 2000 Američanov in prišli do zanimivih ugotovitev. To, ali imate raje gladko ali hrustljavo arašidovo maslo, razkrije, ali ste bolj optimistični ali pesimistični. Tako je 63 odstotkov tistih, ki imajo raje maslo z delci arašidov, povedalo, da se imajo za optimiste in le 56 odstotkov tistih, ki imajo raje kremno arašidovo maslo.

Ostale osebnostne značilnosti so bile, da so ljubitelji gladkega masla bolj jutranji tip in introvertirani, medtem ko so ljubitelji hrustljavega večerne oz. nočne ptice in ekstrovertirani. Anketiranci so še povedali, da so zelo predani svoji izbiri masla in jim drugačno ne pride v poštev. Tako bi se 63 odstotkov raje odpovedalo arašidovemu maslu če ni takšno, kot ga imajo najraje.

Zanimiv pa je tudi podatek glede otroštva: ugotovili so, da so se iz ljubiteljev kremnega masla pogosteje norčevali glede njihove izbire (47 odstotkov) kot ljubiteljev hrustljavega ((28 odstotkov). Tudi v odrasli dobi pogosteje prejemajo opazke glede svoje izbire in sicer 50 % ljubiteljev gladkega masla in le 32 odstotkov hrustljavega.

Kar 68 % ljubiteljev kremnega je priznalo tudi, da čutijo pritisk, da bi morali izbrati hrustljavo, da bi bili sprejeti, medtem ko je imelo tak občutek le 50 % ljubiteljev hrustljavega. Na koncu pa je bil še presenetljiv rezultat glede izbire živali: ko so jih vprašali, ali imajo raje mačke ali pse, jih je kar dve tretjini odgovorilo, da imajo obje enako radi.

PREBERITE TUDI: Oreščki prinašajo zdravje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj