Med drugim so poskusno uvedli 6-urni delavnik in dobili izjemne rezultate tako kar se tiče uspešnosti podjetij in produktivnosti zaposlenih kot tudi njihove sreče in zadovoljstva. Le kaj boljšega bi si lahko želeli (poleg tega, da se lahko vprašamo, kdaj oz. ali sploh bo naša država poskušala narediti kaj takega, kar bo njenim prebivalcem v korist?).

Trojno koristno

In sedaj so predstavili še eno novost, ki združuje koristno in koristno s koristnim – torej trojno koristno! Da je gibanje izjemnega pomena za naše zdravje in počutje, že vemo – a koristno je lahko tudi za okolje? Kako? Preprosto: ko se odpravimo na jogging, še malo počistimo svojo okolico! Gre za plogging.

Foto: dw.com

Besedica ‘plogging’ je nastala iz besedic ‘jogging’ in ‘plocka upp’, kar je po švedsko ‘pobiati’. To pomeni, da ob joggingu še pobiramo smeti po okolici in jih sproti mečemo, kamor sodijo: to je v kante. Mikavno, kaj? Tako bo bolj lepo in fit naše telo, izboljšano naše počutje in še okolica lepša. In če ne verjamete, da se ‘plogging’ v svetu uveljavlja, preverite Instagram z #plogging.

PREBERITE TUDI: Bodimo ekološki: prazen koš, polna denarnica!

Intervalni trening

Dandanes že vemo, da dolgotrajni in enakomerni kardio treningi niso učinkoviti, temveč intervalni – torej takšni, kjer kombiniramo kratko visoko intenzivno vadbo in počitek. Tako najhitreje kurimo maščobe in plogging je idealen za to. Po hitrem teku se ustavimo, poberemo nekaj smeti in nato hitro tečemo dalje.

Strokovnjaki pravijo, da v le pol ure plogginga tako porabimo skoraj 300 kalorij, poleg tega pa jih porabljamo še lep čas po prenehanju, saj je telo aktivirano.

Nasvet: za vsak slučaj imejte s sabo v žepu kako manjšo vrečko, če slučajno ne boste takoj našli kante za smeti, kamor bi lahko odvrgli pobrano.

PREBERITE TUDI: Čiščenje uničuje vaša pljuča – škodljivo je kot kajenje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj