Še posebej, ker sem oseba, ki ji gneča, mraz in konstantno opominjanje na nakup vseh možnih ‘must have’ izdelkov, ne ležijo najbolj. Poleg tega, sem sedaj presegla prag tridesetih in kupujem tisto kar potrebujem in mi je manj mar, za tisto kar je moderno.

Le redkokdaj se pregrešim pri nakupu, saj mi mora resnično zastati dih in se nad mano pokazati oblaček “brez tega mi živeti ni”. Enako se počutim pri nakupovanju daril za prijatelje in družino. Še posebej prijatelje, tiste samske, ki mi ob vsaki kavi ponavljajo “dovolj sem star/a, da se mi ni treba več prilagajati!”. Phaaa, s tem odzvanjajočim stavkom v glavi, se po navadi primajem domov v naročje svojega dragega, kjer so take misli stvar sekund.

Vendar se moram letos še vedno ukvarjati z darili za samske prijatelje, za katere sem se odločila, da jim poklonim kar darilni bon. Vem, darilni bon je neoseben, generičen, naštancan, skratka omniprezentno zlo, kateremu se je treba na daleč izogniti, kot eboli v Afriki. Da začinim tole mojo pisarijo, si nisem izbrala kar enega bona za masažo ali enega izmed poceni kuponov ampak darilni bon Ona-On.com, da temle mojim ‘neprilagodljivcem’, za vselej zaprem usta, no mogoče jih bo kdo zaradi presenečenja odprl.

Kako vse skupaj poteka?

Bone prodaja kar nekaj spletnih trgovin z darili, jaz sem jih našla toliko: sanjskadarila.si, najdarila.com, darila4you.com, funky.si, smesnadarila.si in studentska-trgovina.si. Lahko sem izbirala med tremi različnimi tematikami, za bolj resne sem izbrala motiv srčka, za bolj zabavne sem izbrala motiv zadnjice. Prav tako sem imela možnost, da izberem članarino, ki se bo prilegala mojemu žepu in izbrani priložnosti. Za prijateljico, ki si namerava kot alternativo za moškega kupiti psa, sem kupila 1 mesečno članarino za 22€, za frenda, ki je imel 30-ko, smo zbrali za neomejeno članstvo 98€.

Kakšni so bili odzivi?

Različni! Nekdo je odkrito priznal, da mu je darilo zelo originalno in zabavno, drugi so spet vihali nos, češ kaj pa se grem in če sem gladka… Kakorkoli obrnem, vsi so se registrirali na Ona-On.com in se vsaj malo razgledali naokoli, da vidijo kakšna je ponudba. Sama zase pa lahko rečem, da se me bodo vsaj zapomnili po izvirnem darilu, ki sem jim ga poklonila ob prelomnicah njihovega življenja.

Kdo ve, mogoče bom pa enkrat še povabljena na poroko, kjer je tisti ‘significant other’ iz Ona-On.com.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj