… v zadnjem času pa se je moda povsem obrnila. Moderne so zelo tanke, nežne, skorajda krhke verižice z obeski, ki pa jih lahko po mili volji plastimo. Tako lahko pri vseh modnih navdušenkah opazimo včasih samo eno nežno in tanko verižico, ali pa dve, tri … in celo več njih.

Videti je tako enostavno – kot da le obesimo eno verižico vrh druge – a ko poskusimo, se izkaže, da ne izpade nujno lepo in modno. Kateri so triki, ki jih moramo vedeti in kako jih nositi, da bomo videti kot prave fashioniste?

1. Plastite različne vrste verižic

Poigrajte se s teksturami in plastite različne tipe verižic; npr. zelo tanko z malce širšo pleteno in nato še z verižico vmesne debeline. Tako boste ustvarile čudovit kontrast.

2. Uporabite verižico z okroglim obeskom kot osnovo

Verižice z obeski, ki spominjajo na majhen kovanec, so trenutno najbolj modne, zato nikakor ne boste zgrešile, če jo boste uporabile za osnovo in nato ‘gradile’ videz dalje.

3. Uporabite verižice različnih dolžin

Pri plastenju verižic je dolžina ključnega pomena, saj morajo biti verižice različnih dolžin. Tako vsaka vidi na svoji višini dekolteja in ima svoje gibanje. Če so (skoraj) enako dolge, efekt plastenja ni dosežen.

4. Izogibajte se predebelim kosom

Smisel plastenja je ustvariti nežen, privlačen poletni videz, zato vedno plastite bolj tanke verižice. V vsakem primeru je bolje plastiti nekaj povsem tankih in med seboj zelo podobnih verižic – s tem ne morete zgrešiti – kot pokvariti videz z eno samo predebelo.

Galerija

Nasvet

Ne pretiravajte.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj