S kosi, narejenimi iz recikliranih materialov ali materialov, ki imajo manjši vpliv na okolje, kolekcija Fall 2019 Conscious Collection še naprej poudarja zavezo podjetja H&M, da bo do leta 2030 uporabljalo samo trajnostno pridobljene materiale. Od rahlo krojenih kompletov s karo potiskom do oblek v živalskih potiskih in prevelikih puloverjih s kapuco, vse v svetlih nevtralnih odtenkih, črni barvi in detajli v oranžno-rdeči barvi. Kolekcija oddaja občutek sproščenosti in prefinjenosti. H&M-ova kolekcija Fall 2019 Conscious Collection bo po vsem svetu, v izbranih prodajalnah in na spletu, na voljo septembra.

Recikliran poliester je ključni material za H&M-vo kolekcijo Fall 2019 Conscious Collection, ki ga lahko najdemo v oblekah, srajcah, pleteninah, vrhnjih oblačilih in krojenih kosih. Recikliran poliester je najpogosteje izdelan iz rabljenih PET plastenk, iz katerega se potem ustvari tkanina, za katero je zelo enostavno skrbeti. Medtem ko so ostali izdelki narejeni iz organskega bombaža ali mešanice vlaken imenovane TENCEL™.

“Pri H&M-ovi kolekciji Fall 2019 Conscious Collection se vse vrti okoli brezčasnih klasik in ključnih kosov, ki se jih enostavno ne naveličaš. Dolgotrajen dizajn iz bolj trajnostnih materialov ter jesenski obvezni kosi, ki jih potrebujete za osvežitev svoje garderobne omare,” je povedala Maria Östblom, vodja oblikovanja ženskih oblačil pri H&M.

Obleke, ki objamejo silhueto vsake ženske in krojeni kompleti, skupaj z udobnimi prevelikimi puloverji s kapuco, ki jih lahko nosite tudi kot obleko in karirasta srajca, ki se jo lahko nosi čez kateri koli kos oblačila v kombinaciji s pajkicami ali ozkimi kavbojkami, so ključni kosi kolekcije. Pletenine s posebnimi detajli kot je visok ovratnik in spodaj skrajšane ter škatlasta vrhnja oblačila so hkrati sproščena in elegantna. Detajli, ki jih boste našli skozi celotno kolekcijo so naborki, široki rokavi in prefinjeni stranski izrezi. Barvno paleto sestavljajo svetli nevtralni odtenki, črna barva in detajli v oranžno-rdeči barvi. Živalski in različni karo potiski pa poudarijo prefinjen, svetovljanski videz.

“Svojo velikost želimo uporabiti za vodenje v smeri h krožni in obnovljivi modi. Kolekcija H&M Fall 2019 Conscious Collection je neverjeten primer, kako daleč smo prišli s tehnologijo in inovacijami, ki nadomeščajo običajne materiale z recikliranimi alternativami,” je povedal Pascal Brun, globalni vodja trajnostnega razvoja pri H&M.

Za več informacij o delu na področju trajnostnosti skupine H&M obiščite https://hmgroup.com/sustainability.html; za več informacij o kolekciji obiščite H&M.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj