…  tem času uspeva kar nekaj vrst zelenjave, ki so primerne za to nalogo. 

Pomemben pripomoček pri razstrupljanju telesa je dober sokovnik, v katerem boste pripravili okusne in zdrave sadno-zelenjavne sokove. Raziskave kažejo, da za razstrupljanje ni treba piti izključno sokov, dovolj je, če imate 3 sadno-zelenjavne dni v tednu, ostale dni pa uživajte trdo organsko hrano. 

 

Hrana, ki je odlična za razstrupljanje:

 

Regratovi listi

Jeste jih lahko kot solato, ali pa v kombinaciji z drugo zelenjavo in sadjem. Že naše stare mame so uporabljale regrat za razstrupljanje in krepitev jeter, v zadnjih letih pa so njegove blagodejne učinke potrdile tudi različne raziskave, zato ga uporabljajo v mnogih prehranskih dopolnilih za jetra.

 

Ohrovt

Ohrovt je antioksidant, zato ga čimvečkrat vključite v svoj jedilnik. Lahko ga dodate solatam, ali pa ga skuhate kot prilogo. Odlično se obnese tudi v sokovih; najbolje je, da ga pripravite v kombinaciji s korenčkom in jabolkom, da prikrijete njegov grenak okus.

 

Artičoke 

Pomagajo prebaviti maščobo in ščitijo jetra in črevesno sluznico pred poškodbami. Artičok ne uživamo surovih, če kupite sveže, jih pravilno pripravite, lahko pa kupite vložene, ki so primerne tudi za v solate. 

 


delallo.com

 

Organska sezamova semena

Sezamova semena lahko potresete na solate ali skuto, dodate jih lahko tudi drugi hrani, jih pa lahko vmešate tudi v sadno-zelenjavne sokove. Sezam vsebuje veliko kalcija, magnezija, železa in drugih mineralov, ki jih telo potrebuje.

 

Chlorella alge

Chlorella alge vsebujejo veliko klorofila, ki spodbuja zdravo prebavo in posledično pomaga pri razstrupljanju telesa, saj nase veže težke kovine in posledično čisti jetra, ledvice, črevesje in kri. Chlorella hkrati tudi krepi imunski sistem. 

 

Voda

Pri razstrupljanju telesa je zelo pomembno, da spijete zadostne količine vode – vsaj 1,5 l na dan. 

 

Vir naslovne fotografije: freedomyou.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj