Ko se po napornem dnevu vrnete domov iz službe, okoli sebe zagledate nered. Po možnosti imate še napovedan obisk, vaš dom pa ni v stanju za obiskovalce. Takrat upoštevajte teh 5 hitrih nasvetov, s katerimi bo vaš dom videti urejen že v nekaj minutah.

PREBERITE TUDI:    V domu, kjer vlada red, se počutimo boljše

1. Ogledalo v kopalnici

Velikokrat je ogledalo v kopalnici tisto, ki je polno belih pikic od umivanja zob in podobno. Najhitreje boste ogledalo in umivalnik uredili, če boste uporabili kar robce za čiščenje stekla ali različnih površin. Hkrati je to tudi zelo uporabna rešitev, saj robce po uporabi zavržete.

2. Prezračite in popršite

Dišeč dom daje vtis urejenega in čistega. Stanovanje torej najprej dobro prezračite, nato pa po prostorih popršite nekaj kapljic dobre dišave, ki po možnosti deluje sproščujoče. Kdo potrebuje dom, ki je počiščen do zadnjega kotička, ko pa je najbolj pomembno to, da nas dišave prijetno sprostijo in ustvarijo sproščeno vzdušje.

PREBERITE TUDI:    Ustvarite naravno razpršilo za dom in si tako dvignite razpoloženje

3. Pospravite papirje

Reklame, računi, neprebrane knjige, otroške risbe … prostor lahko z vsem tem izgleda zelo nepospravljen, zato vse preprosto le pospravite v za to namenjen predal ali na polico.

4. Uredite sedežno ali naslonjače

Če je vaša sedežna neurejena, saj je na njej pomečkana odeja od prejšnjega večera, ko ste ležali pred TV, odejo zložite, poravnajte vzglavnike in vse bo spet videti pospravljeno.

5. Pobrišite kuhinjski pult

Res ni zaželeno, da gostje na pultu zasledijo drobtine, sledi kavnih skodelic ipd.., Kuhinjske površine le pobrišite in odpravite sledi zajtrka ali večerje. Nenazadnje boste gostom v kuhinji le pripravili vsaj kakšno pijačo, zato naj bodo pulti očiščeni.

Foto: Pinterest

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj