… rastlina, ki ima mnogo pozitivnih učinkovin, med drugim tudi proti slabosti.
 
Smo v času poletja, ko so na vrsti dopusti in potovanja, kjer se poveča število opravljenih poti in s tem prevoženih kilometrov. Večina se jih na dopust odpravi z metuljčki v trebuhu, slabše pa se godi tistim, ki imajo potovalno slabost in so v trebuhu namesto metuljčkov, le slabi občutki.
 
 
Potovalna slabost se razvije zaradi neujemajočih ali nasprotujočih informacij, ki jih možganom pošiljajo čutila. Simptomi, po katerih spoznamo potovalno bolezen, so bledica, glavobol, nenadna utrujenost, hladen pot, omotičnost, občutek siljenja na bruhanje, pogosto tudi bruhanje.
 
Potovalni bolezni se lahko izognete, če stopite v lekarno in prosite za ustrezna zdravila, pomagal pa bo tudi ingver.
 
Lahko pa se pripravka lotite doma. Lahko naribate ingverjevo koreniko, in s tem pridobite ingverjev sok, ki ga pomešate z medom in limoninim sokom, napitek pa lahko spijete takoj. Nastrgane ingverjeve delce pa lahko poparite z vročo vodo in dobite naravni ingverjev čaj.
 

PREBERITE TUDI: Vse to so koristi uživanja jabolčnega kisa

Ingver zdravilno deluje tudi pri ostalih tegobah:
  • lajša bolečine,
  • pomaga pri prehladu,
  • uravnava holesterol in krvni sladkor,
  • deluje protivnetno.

PREBERITE TUDI: Tega o paradižniku še ne veste

Prav tako ingver vsebuje ogromno antioksidantov, ki odstranjujejo toksine iz kože in preprečujejo staranje. Naredite si masko za obraz: Korenino ingverja prav tako naribate, nežno podrgnite po obrazu, malo pustite in nato sperite.
 

Popolnoma naravno prehransko dopolnilo ingver lahko kupite tukaj.

 

Foto: Pixabay

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj