… Helen Mirren. Pri svojih letih si namreč pogumno pobarva lase na roza potem, ko jih vidi v oddaji America’s Next Top Model; brez skrivanja obožuje svoje čevlje, kakršne nosijo striptizete in z nazivom najbolje oblečene zvezdnice pokosi polovico in več mlajše zvezdnice z brezhibnimi postavami.

V nedavnem intervjuju je priznala, da so govorice, da se striže sama, resnične: “Sicer ne vedno, ampak se. Ne da se mi k frizerju vsakih šest tednov, zato grem le enkrat na leto, vmes pa vzamem škarje in se postrižem sama – ponavadi žal precej katastrofalno. Včasih si celo odstrižem šop las jutro pred kakšnim dogodkom na rdeči preprogi!” Neverjetno, glede na to, da je Helen tako na rdečih preprogah kot tudi povsod drugje vedno videti brezhibno in svojim letom in postavi primerno urejena.

Priznala pa je tudi, da je sprejela sklep v zvezi s staranjem – in sicer je povedala, da se je njena rutina nege obraza pred kratkim spremenila: “Vsak dan sem naličena. Uživam v nanašanju ličil in čisto 'padem noter'; malo tu, malo tam, malo tega sem … Nato stopim korak nazaj, se pogledam v ogledalo in videti sem grozno! Zato vse odstranim in res je, da ko postaneš starejši, moraš nositi čedalje manj ličil.” In kateri je njen trik? “Lahko imate nenaličene oči, če imate rdeče ustnice. Ali rdeče ustnice in sončna očala!”

In čeprav je videti, da gre Helen na področju samozavesti in samopodobe naravnost odlično, Helen priznava, da občuduje svojo vlogo francoske šefice kuhinje v prihajajočem filmu The Hundred-Foot Journey. “O, bog, tako mi ni podobna. Kot Britanka se vedno trudim zgledovati po Francozinjah in se sprašujem 'Zakaj niso nikoli videti neurejene?' Imamo izvrsten manjvrednostni kompleks ko gre za njih.”

Kaj meniš o tem, kar je povedala Helen Mirren? Si tudi ti kdaj sama postrižeš lase?

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj