Cher jo pri tem podpira, saj ve, da si njena edinka to želi že dolgo časa. Chastitiy Bono, o kateri govorijo kot o ‘njem’, saj se menda tako tudi počuti, je ponosna na svojo odločitev in nadvse hvaležna za vso podporo, ki so ji jo izkazali njeni najbližji, hkrati pa upa, da bo njena odločitev za spremembo spola ‘odprla’ srca ljudi v zvezi s to tematiko.

­

Cher s svojo hčerko Chastity Bono­

Cher s svojo hčerko Chastity Bono

Chastitiy Bono je jeseni leta 1987 prvič povedala staršem, da je istospolno usmerjena, kar je oče Sonny dobro sprejel, mama Cher pa je ‘ponorela’. “Kar ponorela sem, vedno sem imela v glavi prizor o tem, kako se bo poročila in imela otroke”, je priznala Cher in jo vrgla iz stanovanja na Manhattnu – kljub temu, da je sama prejela priznanje za vlogo v filmu Silkwood, v katerem je igrala istospolno usmerjeno žensko in dejstvu, da je sama zagovornica pravic gejev.

Chastity se je kasneje odločila, da bo opustila študij v prid svoje rockovske kariere, svojo skrivnost pa je zadržala zase. Žal ji to ni uspelo, saj je v času, ko se je najbolj trudila za kariero svoje glasbene skupine Ceremony leta 1990 eden izmed tabloidov njeno skrivnost razkril svetu. Okupirana s strani reporterjev in izdana s strani gejevske skupnosti, ki je njeno skrivnost izdala tabloidu, je bila popolnoma na dnu. “To so bili najbolj travmatični časi in dogodki, kar sem jih kdaj doživela”, je dejala leta 1998. “Popolnoma sem se zaprla v hišo – imela nisem popolnoma nobenega življenja”.

Leta 1992 je začela resno razmerje z Joan, ki je bila 20 let starejša od nje, vendar se je žal končalo tragično, saj je Joan izgubila bitko z rakom in umrla leta 1994.

Leta 1995 se je Chastity slikala za naslovnico gejevske revije ‘The Advocate’ in se zaposlila v organizaciji, ki se je borila za pravice gejev, s čimer je končno tudi sama javno priznala svojo usmerjenost.

Njeno udejstovanje pa je spremenilo tudi njen odnos z obema staršema – Cher jo je končno sprejela takšno kot je bila, medtem ko je bil Sonny takrat med republikanci, katerih znana konzervativna politika ni vključevala gejev in njihovih izhodišč kot je npr. legalizacija istospolnih porok. “Mene je oče sprejel, toda njegova politika me ni”, je dejala Chastity.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj