halle_berry
Jim Smeal/BEImages

… kratkolaska v šov biznisu. A kljub temu so – tako kot tudi za Michelle Williams – kratki lasje očitno še vedno tako posebni, da so pogosto tema njenih intervjujev.

"Ko imam kratke lase, takrat se najbolje počutim v svoji koži. A lasje ne določajo, kdo sem, so le modni dodatek, ki ga nosim – tako kot torbico ali čevlje," je povedala v nedavnem intervjuju za revijo People. A na začetku njene kariere so dolgi lasje, ki jih je imela Halle, določali, kdo je, saj so bili nujni, da je bila ženska v Hollywoodu dojeta kot lepa: "Borila sem se proti temu stereotipu ko sem začenjala z igralsko kariero. Prihajala sem na razne avdicije in vsaka črnka je imela dolge kodre, pa naj so bili naravni ali umetni. In prihajala sem na te avdicije in se domov vračala praznih rok. Torej sem morala biti drugačna."

Halle Berry je dejansko dobila svojo prvo večjo vlogo leta 1989, ko se je postrigla na kratko: "Spominjam se, da sem stopila v pisarno mojega managerja in njemu je skorajda nehalo biti srce. In je rekel: 'Nikoli ne boš dobila dela, nisi takšna, kakršno hočejo!' In sem mu rekla 'Dobro. Torej bom drugačna.'"

Dva tedna kasneje je Halle Berry dobila prvo vlogo na TV, kjer je igrala manekenko v seriji Living Dolls: "Imela sem kratke lase in zato so me izbrali – ker sem bila drugačna od vseh ostalih. To je bil moj način upora … dejstvo, da ni treba, da ima ženska dolge lase, da je lepa."

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj