“Parfumeristi od leta 1828”. Ta dinastija izdelovalcev parfumov je skozi pet generacij rodbine Guerlain dosegla 180. letnico delovanja. Duh Guerlaina presega modo in trende, presega razne svetovne konflikte in padce režimov. Vodi jo posebno načelo: uporabiti samo najbolj dragocene sestavine, biti prefinjen v vseh detajlih, uporabiti posebno vohalno znanje in predvsem imajo edinstven talent za predvidevanje prihodnosti, analiziranje in popolno zadovoljitev zahtev njenih kupcev.

Od približno 726 parfumskih kreacij (parfumi vsebujejo 80 % dragocenih naravnih sestavin) jih je nekaj, ki jim čas ne kljubuje in še vedno dišavijo zrak s svojim izjemnim vonjem. Med njimi so Eau de Cologne Impériale (ki je bil izdelan za princeso Evgenijo in je z njim postal Pierre-Francois Pascal Guerlain uradni “dobavitelj” dvora Napoleona III), Jicky (prvi vonj, ki je vseboval sintetično sestavino), L’Heure Bleue, Mitsouko, Vol de Nuit, Vega, Djedi, Samsara (prvi ženski lesni vonj), Shalimar (prvi orientalni vonj na svetu), Vetiver in, med sodobnejšimi, ki obljubljajo tudi uspeh v prihodnosti – Insolence in L’Instant de Guerlain.

Od 1828 Guerlainov prodajni katalog vsebuje Fleur d’Amande à la Sultane (sultanov mandljev cvet), ki mehča kožo; sledi ji Crème à la Fraise (osvežilna jagodna krema), Secret de Bonne Femme (skrivnost ženske lepote), olja za sončenje, Blanc de Perles (kreme proti pigmentacijskim nepravilnostim) … Ti inovativni in izjemni proizvodi so postali temeljni kamni v izdelovanju krem, kakor sta danes liniji krem Success Future in Orchidée Impériale (novi odkritji v delovanju kože in nova odkritja učinkovitih sestavin).

Guerlain je bil prvi, ki je izumil leta 1870 rdečilo za ustnice v stiku, z Ne m’oubliez pas. Leta 1840, so bile vse lepo oblečene ženske Evrope naličene s Pyrommée – predhodnikom sodobnega kajala v prahu. Vsako sezono so predstavili kolekcijo novih proizvodov, ki so zaznamovali stoletje. Preveč jih je, da bi omenili vse, nekaj pa jih je res drugačnih: slavna Terracotta (“zemlja” za obraz), leta 1984 so postali pionirji v ličilih, ki jih lahko nosimo v torbici; Météorites (barvne kroglice) leta 1987 ponujajo originalen način prinesti svetlobo na obraz in svežino; in KissKiss rdečilo za ustnice, ki od leta 2005 prinaša nov pomen vsakodnevnemu glamurju …

Znani so po prvem Spa salonu, kjer so uporabili poleg posebno učinkovitih proizvodov tudi posebne masažne tehnike (tudi obraza). Danes vam lahko na Champs Elysees 68 izdelajo unikaten parfum po vaši želji. Zanj boste odšteli od 20.000 eur dalje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj