… ravnanje ameriške trgovske verige Walmart s prašiči, namenjenimi za zakol in predelavo v mesne izdelke. Nanj so se obrnili iz skupine za zaščito živali Mercy for Animals, da bi se opozorilo na kruto ravnanje, zato je igralec posnel video.

V na skrivaj posnetem videu enega izmed Walmartovih dobaviteljev je veliko šokantnih prizorov grozljivega ravnanja z živalmi in njihovega trpljenja. Video so objavili na spletni strani skupine za zaščito živali in s pomočjo Joaquina in njegovih zvezdniških prijateljev je video viralno zaokrožil po spletu.

Jessica Chastain, Emily Deschanel, Pamela Anderson, Jenna Dewan-Tatum, Sia in Moby so le nekateri izmed zvezdnikov, ki to tvitali svoje ogorčenje proti Wallmartu. Ryan Gosling, Kristen Bell, Zooey Deschanel, Tom Morello, Kim Basinger, David Boreanaz in James Cromwell so prav tako spregovorili o svojem ogorčenju glede tega, kako ravnajo s pujski.

V videu povedo, da so prašiči prisiljeni bivati v izjemno majhnih železnih kletkah, namenjenih brejim živalim, kjer se ne morejo niti obrniti in se komaj uležejo. Phoenix je povedal, da tako preživijo – oz. bolje rečeno pretrpijo – celo svoje življenje. Te kletke so splošno sprejete kot tako nehumane, da so prepovedane v devetih državah ZDA in celo giganti hitre prehrane kot sta McDonald's in Burger King nočejo sodelovati z dobavitelji, ki jih uporabljajo.


Kletke za breje živali, v katerih Walmart prašički preživijo celo življenje

Žal pa se trpljenje teh živali ne konča v kletkah: skrivaj posneti posnetki kažejo tudi, kako delavci prašičkom režejo repke in moda s topimi orodji in kričanje pujskov ob tem in pogoje, v katerih živijo, je skorajda nemogoče gledati. Phoenix in njegovi zvezdniški prijatelji menijo, da mora Walmart nemudoma poskrbeti za razmere pujskov, njegova peticija pa je na change.org.

"Ekstremni pogoji, v katerih živijo Walmart prašiči so nekaj, kar ne bi smela podpirati nobena odgovorna korporacija. Walmart prašiči si zaslužijo boljše življenje," je še povedal Phoenix. Spodaj pa si lahko ogledate video, v katerem igralec pove, kaj doživljajo Walmart prašiči.

Opozorilo: Video vsebuje zelo nazorne prizore


 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj