… je pokazala, da ima eden izmed njih, granatno jabolko, še drugačne pozitivne učinke – dviguje namreč libido.

granatno_jabolko

V raziskavi, opravljeni na univerzi Queen Margaret v Edinburghu, je sodelovalo 58 prostovoljcev, starih med 21 in 64 let, in po koncu raziskave poročali o opazno povečanem spolnem poželenju. Raziskovalci so ugotovili, da granatno jabolko zviša nivo testosterona med 16 % in 30 %. Testosteron deluje tako, da izboljša poželenje pri ženskah in moških, poleg tega pa tudi jača kosti in mišice.

Kaj pa stranski učinki? So, a samo pozitivni: grananto jabolko deluje tudi tako, da izboljša razpoloženje in spomin ter ima ugodne učinke na živce. Raziskovalci so ugotovili tudi, da spodbuja pozitivne občutke in zmanjša negativne, torej ima blago antidepresivno delovanje, znižuje pa tudi krvni tlak, ki je čedalje pogostejša posledica sodobnega načina življenja.

Granatno jabolko je tako upravičeno poimenovan  supersadež, saj je hkrati prava antioksidantna bomba, ki zmanjšuje nevarnost za nastanek bolezni srca in ožilja, rakavih obolenj, blaži simptome osteoartritisa in težave z želodcem in celo konjuktivitisa. Pravi koncentrat zdravja torej, nadvse priporočljiv za oba spola in vse starosti, še zlasti tiste, ki bi radi brez kemije in na naraven način dvignili svoj libido.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj