Pred pričetkom ene najbolj pričakovanih modnih revij pariškega tedna mode, je na pisto prišel direktor podjetja Dior Sidney Toledano in nagovoril zbrano modno elito. V svojem govoru izrazil razočaranje nad situacijo v kateri se je znašlo podjetje Dior, zaradi povezave z glavnim oblikovalcem Johnom Gallianom, ki so ga iz Diorja odpustili v torek, po tem ko je bil aretiran zaradi protižidovskih izjav.

“Kar se nam je zgodilo danes je izziv. Dejstvo, da se ime Diorja, posredno skozi njegovega oblikovalca (ne glede na njegovo genialnost), lahko meša s temi neznosnimi opazkami, je izjemno boleče. … Boleče, ker so vsi pri Diorju predali svoje telo in dušo svojemu delu in so zaradi teh neprimernih opazk osupli in užaloščeni. Boleče, ker prihaja od nekoga, ki smo ga cenili zaradi njegove izredne kreativnosti,” je v svojem govoru med drugim povedal Sidney Toledano.

 

Galliano še zadnjič za Diorja - jesen/zima 2011-12­

Poslednje kreacije Johna Galliana za hišo Christian Dior­

(Foto: Giovanni Giannoni; wwd.com)

Že cel teden se v modnem svetu govori o kandidatih, ki bi lahko nasledili Galliana v hiši Diorja. Med možnimi kandidati so bili Alber Elbaz, Stefano Pilati, Nicolas Ghesquiere, Riccardo Tisci in Roland Mouret, včeraj pa je vogue.co.uk objavil, da bo to Riccardo Tisci. Uradne potrditve zaenkrat še ni, bi pa Tiscija pri Givenchyju naj zamenjal Haider Ackermann.

John Galliano se modne revije Diorja ni udeležil, prav tako je bila odpovedana tudi revija njegove lastne kolekcije, ki naj bi bila jutri. Namesto revije, bo kolekcija predstavljena v ozkem krogu izbranim kupcem in novinarjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj