Paž je ena najbolj pogostih in najbolj priljubljenih ženskih frizur. Poleg tega, da pristaja večini, je tudi nezahtevna za vzdrževanje in zatorej nadvse priljubljena. Da je oz. bo v 2020 velik trend, smo že napovedali, a dobil je še nadgradnjo: francoski paž.

Kakšen je francoski paž?

Združuje malce drugačno striženje in nonšalantno nošenje, kot to znajo samo Francozinje.

​​​​​​​

“Zgodovinsko gledano je paž postal francoski paž, ko so ga odrezali do čeljusti oz. brade,” je povedal Luke Hersheson, direktor Hershesons. “A danes misel na francosko pričesko oz. striženje pomeni predvsem nezahtevnost, brezbrižnost in slavljenje delov, ki morda niso popolni oz. so celo ‘napačni’. Skratka, francoski paž pomeni, da se nepopolnosti s striženjem naredijo popolnosti.”

Trik striženje tiči v tem, pravi Hersheson, da se ustvari “razbite konice”, ki dajo občutek, kot da so bile porezane z nožem in vilicami – ali pa vsaj tako videti, kot da jih ni strigel frizer. Sam za tako striženje uporablja britvico, da ustvari veliko debelih pramenov konic; sama frizura pa je spredaj krajša. Ustvari tudi nevidne plasti las, da se lasje naravno gibajo.

Za koga je primeren?

Hersheson meni, da je pričeska primerna za vsako teksturo las, vsako starost in vsako obliko obraza. Gre le za prilagoditev striženja osebnosti in njeni energiji. “Ste športni tip dekleta s prečo po sredini? Ali Demi Moore stil iz osemdesetih? Ali sodobna ženska, kakršna je Kaia Gerber? Za vsako naredimo svojo verzijo,” je povedal.

Prednost francoskega paža je tudi v tem, da ne potrebuje veliko urejanja – za to pa je res izjemnega pomena dobro striženje. Brez tega vam namreč ne bo pomagalo nobeno sredstvo za stiliranje.

PREBERITE TUDI: To je najbolj moderna frizura poletja 2020

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj