… ženske, ki se ukvarjajo s politiko, kot tudi poslovne ženske, manekenke, zvezdnice in pisateljice. Med imeni iz sveta mode je najvišje mesto zasedla modna oblikovalka Diane Von Furstenberg na 33. mestu, kar je mnoge presenetilo, saj je krepko prehitela zloglasno Anno Wintour, ki na 51. mestu.

 

diane_von_furstenberg anna_wintour

 

Na 67. mestu je ponovno modna oblikovalka Miuccia Prada, na 83. pa edina manekenka na lestvici – seveda kdo drug kot najbolje plačana zadnjih let Gisele Bundchen na 83. mestu.

Med medijskimi osebnostmi oz. zvezdnicami je najvišje, 11. mesto, zasedla Oprah Winfrey, sledi ji Lady Gaga na 14. mestu. Lady Gaga je s svojimi 26. leti tudi najmlajša na lestvici 100 najuspešnejših žensk. Sledi Beyonce na 32. mestu, Jennifer Lopez na 38., Shakira na 40, Angelina Jolie pa na 66.

"To so ženske, ki  izpolnjujejo tradicionalne klasifikacije moči, tako politično kot tudi gospodarsko, in ženske, ki so uspele na vrhu družbenega in kulturnega področja. To so vse ženske, ki imajo dejanski vpliv na svet," so povedali pri Forbesu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj