… lokalnih umetnikov, ustvarjalcev in kreativnih indstrij, dobra popestritev že tako bogate ljubljanske kulturne in turistične ponudbe, naslovna zgodba v večini domačih medijev, prisotnost stotine tujih novinarjev in preko 10.000 obiskovalcev željnih ponovitve. Prvi Flow festival se je dotaknil prestolnice in upajmo, da je to šele začetek dolge romance.

Ustvarjanje ene največjih urbanih glasbenih zgodb pri nas v zadnjih letih je imelo svoje vzpone in padce, a trdo delo in številne neprespane noči slovensko-finske ekipe, ki je pripravila to čarobno zgodbo v 'najlepšem mestu na svetu' je bilo poplačano z izjemno količino pozitivne energije, ki jo je sprožil premierni ljubljanski Flow.

Vsak dober festival ima svojo zgodbo, h kateri največ prispevajo ljudje in lokacija. Prvi Flow je bil romantičen piknik z Josejem Gonzalesom, Polono Kasal in skupino Metronomy. In kraj, kjer je Torul z izvrstnim sint-popom pregnal dež. Ponudil je hipsterski frizeraj, umetniški sejem, plezalno steno, vožnjo z 'longboardi' in lesenim kolesom ter gurmansko ulično hrano sveta. Bil je stičišče umetnikov, ustvarjalcev in prostor za izmenjavo idej. Prizorišče pogovorov Flow Talks in vrhunski ambient za ples v umetelno preoblikovanem 130-letnem tovarniškem kompleksu.

Le dan za opevanim nastopom na Glastonburyju je v Ljubljani gostil vroč hip hop kru Run The Jewels, ponudil izvrsten koncert skupine Caribou in vrhunsko avdiovizualno razvajanje z legendarnimi Pet Shop Boys. V anale pa bo šel nenazadnje tudi kot festival, na katerem je Roisin Murphy postala eno s svojimi feni. Najprej na glavnem odru, po nastopu pa še v elektronski areni, kjer je ob zaključnem setu Recondita svobodno plesala do treh zjutraj. Ja, Roisin je kraljica. In res jo imamo zelo radi.

Flow Ljubljana je zgodba o slovensko-finskem partnerstvu, ki želi aktivirati vse, kar daje kvaliteto urbanemu življenju, z močnim ustvarjalnim in ekološkim sporočilom. In v tem pogledu je bil popoln uspeh, saj je bil ena osrednjih tem zadnjih dni, iz zadržanih in skeptičnih Slovencev pa je izstisnil izjemno količino pozitivne energije.

Flow je unikatna urbana zgodba, ki sta jo, sodeč po odzivih v medijih, na spletu in ulicah, Ljubjana in Slovenija zelo potrebovali. Če pa je bil en odmerek premalo, hitro rezervirajte sobo in let ter odjadrajte na matični Flow v Helsinke, kjer bodo med 14. in 16. avgustom nastopili tudi Chic ft. Neil Rogers, Major Lazer, Tove Lo, Diplo, Future Islands, Years & Years, Beck, Florence & The Machine in Nina Kraviz.

foto: Matjaž Rušt / Flow Festival

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj