­

Pionir trance-a je dodobra zatresel temelje Gospodarskega razstavišča in tako navdušil več kot 3.500-glavo množico. Nizozemski DJ, ki uživa sloves enega najbolj priznanih trancerjev na svetu, je v Ljubljano­ s svojo ekipo prispel že v dopoldanskih urah. “Sploh nisem utrujen. Danes zvečer lahko pričakujete izjemno prestavo”, je ob prihodu dejal Ferry Corsten.

Ferry Corsten nastop v Ljubljani­


­Dogodek se je pričel malce pred 21. uro, odprl ga je slovenski house DJ Dean Deen, ki je sedaj publiki že dobro poznan po energičnih house vložkih. Nekaj čez polnoč se je za mešalno mizo postavil Ferry Costen in že v samem spektakularnem uvodu dal vedeti, da je pred nami več kot 4-urni set. 3.500-glava množica je poskakovala v enotnih gibih, ki so jih božali barvni laserji, vse oči pa so bile uprte v 60m2 polkrožne LED strukture, preko katerih je DJ komuniciral s publiko z besedami kot so: ‘You are incredible’ in ‘You are beautiful’. Ferry, ki je nedavno izjavil, da je tudi avtor vseh vizualnih efektov, vso moč nastopa črpa s plesišča: “Pri tej turneji najbolj uživam zato, ker celoten videz in postavitev kreiram sam, kar daje še dodaten pečat moji glasbi. Množica pa je tista, ki ti da energijo, da narediš več kot sploh verjameš, da lahko.”

Bleščeče oprave obiskovalk, na stotine božičkovih kap in sproščena atmosfera tako med obiskovalci kot VIP gosti, so narekovali prednovoletno vzdušje, ki se je zlilo s samo dvorano, okrašeno s svetlečimi zvezdami. Svoje pa je seveda dodala tudi publika, ko je hit »Made of Love« zapela v srebrno obleko odeta newyorška pevka Betsie Larkin, ki kasneje ni mogla skrivati navdušenja nad našimi obiskovalci – slednji so namreč množično dvigovali vklopljene telefone, da bi posneli enega najboljših prizorov tega večera. Veliki Corsten je med svojim setom poskrbel za kar nekaj zvočno-vizualnih presenečenj in je bil na koncu tudi sam presenečen: “Nisem vedel, da imam v Sloveniji tako močno bazo ljubiteljev moje glasbe”, ter obljubil, da se vrne.

Kar mnogi niso opazili, pa vseeno velja spomniti, je svoj večer na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču zamudil Lange. “Lange je na poti iz Lizbone zaradi izjemnih razmer na cesti zamudil letalo za Ljubljano. Žal ni bilo na voljo nobenega nadomestnega leta, ki bi mu pravočasno omogočil prihod v Ljubljano in tako je bil dejansko primoran nekaj ur ostati na letališču”, je za slovenske medije dejala predstavnica njegove agencije Paula van der Waerden. Njegovo odsotnost je zato z dodatnim setom zapolnil sam Ferry Corsten, kar je bilo po mnenju mnogih obiskovalcev celo bolje. Tako je obljubljeni 3-urni live act postal 4 in pol urni, kar je bilo vse, kar gre od Božička pričakovati. Tresoči ritmi čistega tranca so pod prsti največjega mojstra ponovno pretresli Gospodarsko razstavišče. Do naslednjič, seveda.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj