In medtem, ko je ponudba ogromna, se mnogim porodi vprašanje, kam oditi – še zlasti, če imajo družino. Na dopustu si namreč želimo odklopiti kolikor se le da; pozabiti na vsakdanje tegobe, stres in skrbi. Zato je tako pomembno, da je poskrbljeno za vse.

Tako si želimo, da bo hotel družinam prijazen; da bo poskrbljeno za otroke; da si bosta lahko tudi starša vzela kak trenutek zase; da bo zagotovljen parkirni prostor, blizu morje in dogajanje ter, jasno, lepo, sproščujoče okolje. Da je hotel lep, čist in urejen in osebje prijazno. In potem še cena. Saj vemo, kako vrtoglave so kaj hitro lahko cene, ko se na dopust odpravi cela družina.

Hotel Falkensteiner, Punat, Krk

Prijetna loža ob recepciji, kjer se lahko dobijo in počakajo družinski člani; ali pa počakate na prevoz.

Za vse to in še več je odlično poskrbljeno v prenovljenem hotelu Falkensteiner v Punatu na Krku. Kraj, ki je blizu ne glede na to, iz katerega konca Slovenije prihajate, vas bo očaral s svojim prijetnim in urejenim okoljem – tako v samem kompleksu hotela kot tudi okoli njega. Hotel Falkensteiner pa gre še korak dlje.

Hotel, ki je družinam prijazen, se ponaša s štirimi zvezdicami. Že ob vstopu nas preseneti prijetno, domače vzdušje. Saj veste – tisti občutek, kot da si prišel domov, čeprav si prvič na določenem mestu? No, to je to. Tako njihov slogan, ki se glasi ‘Dobrodošli doma’ oz. ‘Welcome Home’ še kako drži in ne bi mogel biti bolje izbran. Takoj dobiš občutek, da si prišel nekam, kjer se boš imel zares lepo in prijetno.

Jedilnica, kjer lahko večerjate z občudovanjem sončnega zahoda.

Kot že omenjeno, je bil hotel pred kratkim prenovljen, kar se pozna, saj imaš občutek, da si v povsem novem objektu. Opremljen je v nadvse prijetnem, mornarskem slogu, tako, da niti za trenutek ne pozabiš, da si na dopustu na morju. A nikakor si ne predstavljajte kakega dolgočasnega okolja, saj je vse zelo raznoliko: npr. tudi stoli v jedilnici so različni; fotelji in sedežne v različnih odtenkih – a vse skrbno izbrano in usklajeno. Vidi se, da je hotel opremljal nekdo, ki ima občutek za estetiko.

Hotel in ponudba

Sam hotel sestavljata dva povezana kompleksa, v katerih je 194 sob, prilagojenih parom ter velikim in manjšim družinam. In – verjeli ali ne – imajo celo ločene sobe za najstnike, locirane poleg sob za starša oz. preostalo družino (ki so bile meni tako simpatične, da sem se odločila, da naslednjič prav zagotovo vzamem sobo z najstnike!). Tako, da ni bojazni, da bi morali ves čas prenašati kujavega najstnika (mnja, ali pa on vas in vaše ‘teženje’).

Sobe, ki so ravno prave velikosti, imajo seveda tudi vsaka svojo lično majhno kopalnico, ki vključujete vse, kar potrebujete (tudi zelo dober fen), mnoge pa imajo tudi ljubek balkon, kjer lahko zjutraj v miru in s pogledom na kristalno morje popijete jutranjo kavico ali čaj; ali pa zvečer občudujete sončni zahod.

Takole prijetna in minimalistično urejena je sobica, na polici pa napis, ki takoj spravi v še boljše razpoloženje.
Pogled z balkona.

Ostale komoditete, ki jih nudi hotel, so:

  • velik zunanji bazen s toboganom za otroke (in odrasle otroke);
  • velik prostor s teraso za sončenje, kjer ni bojazni, da bi ostali brez ležalnika;
  • igralnica za otroke Falky Land, pokrito igrišče s pogledom na čudovito urejen park (kjer lahko mirno in brez skrbi pustite male nadobudneže);
  • vabljivo družinsko igrišče s kinom;
  • bogat športni in zabavni program (ne, RES se vam en bo treba non stop ukvarjati z otroki);
  • mini golf;
  • in še letošnja novost: Falkensteiner All inclusive postrežba s slastnimi osvežilnimi napitki v baru ob bazenu (tako vam ne bo treba za vsako figo v lokal).

Sicer pa so ob hotelu še prijetne ‘lounge’ mizice s klopmi, kjer lahko posedate kadarkoli tekom dneva z najljubšim koktejlom.

Hrana

Tudi prehrana naj vas ne skrbi: ne le, da je na voljo takšna izbira, da na koncu ne veš, kaj bi jedel; temveč je tudi tako okusno, da ne moreš nehati jesti. Skratka, na svoj račun bodo prišli tudi najbolj zahtevni ter tako vegani kot tudi vegetarijanci in mesojedci. Tako za zajtrk kot tudi kosilo in večerjo lahko izbirate med ogromno slastnimi jedmi, tako, da bodo zagotovo sita tudi najbolj lačna in izbirčna usta.

Sprehod ob plaži ob hotelu

Več o hotelu in ponudbi si lahko pogledate TUKAJ in če še niste odločeni, kam na dopust, je hotel Falksteiner v Punatu vsekakor izvrstna izbira, ki vas ne bo pustila ravnodušne.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj