Evropsko leto enakih možnosti za vse: zaživela je spletna stran www.protidiskriminaciji.si

2007 - evropsko leto enakih možnosti za vse

Skoraj 80 odstotkov invalidnih žensk je žrtev psihičnega in telesnega nasilja. Ženske, žrtve posilstva ali nasilja v družini, svetovalci za to problematiko imenujejo vlačuge. Več kot polovica poslancev nacionalnega parlamenta meni, da je istospolna usmerjenost perverzija.

Kje? V Evropski uniji.

Zakonodaja na nacionalni in EU ravni ne zadostuje, da se take in še mnoge druge stvari ne bi dogajale. Premiki se morajo zgoditi v svetu posameznikov. V mojem, njegovem, vašem. O diskriminaciji in enakih možnostih je treba govoriti in pisati, vzgajati, izobraževati ter ozaveščati. Prav zato je EU letošnje leto razglasila za evropsko leto enakih možnosti za vse.

Odpreti oči, spodbuditi razmišljanje in spremeniti vedenje je tudi namen spletne strani, nastale v okviru evropskega leta enakih možnosti za vse – pravični družbi naproti v Sloveniji. Projekt sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Na spletni strani najdete zgodbe “drugačnih” in novice, ki se na prvi pogled marsikomu zdijo skorajda neverjetne. Opise eksperimentov, ki pomagajo razumeti izvor slabega v nas, ter besedila o razsežnostih predsodkov in stereotipov. Izveste, kako razmišljajo otroci in odkrijete, na kakšen način se z njimi o tej temi pogovarjati. Predstavljeni so tudi drugi nacionalni projekti in zakonodaja EU, natečaji, povezave na spletne strani …

Zdi se nam pomembno, da bi na njej lahko brali tudi izkušnje in razmišljanja vseh posebnih, povprečnih, samosvojih ter “normalnih« ljudi. Skratka vas. Zato zapišite in pošljite. Povejte naglas!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj