A sedaj si lahko oddahnete – prihaja čokolada, ki vas bo polepšala! Britanski proizvajalec je namreč predstavil čokolado, ki bo vsebovala 70 % kakava, kar pomeni, da vsebuje veliko antioksidantov. A kaj jo bo ločilo od ostalih temnih čokolad na tržišču, ki vsebujejo prav toliko ali celo več odstotkov kakava?

Kaj bo vsebovala?

Čokolado z imenom Esthechoc so razvijali nekaj let in je prva 'lepotilna' čokolada na svetu. Poleg visokega deleža čistega kakava, ki vsebuje veliko antioksidantov, bo vsebovala tudi antioksidanta astaksantin in flavanol. Za 'anti-aging' delovanje se tako lahko zahvalimo kakavovim flavanolom in karotenoidu astaksantinu, ki je eden najmočnejših antioksidantov. Njuno delovanje je bilo večkrat dokazano in potrjeno s kliničnimi raziskavami.

Raziskava potrdila učinkovitost

7,5 gramov lepotne oz. lepotilne čokolade Estechoc bo zagotovilo enako količino flavanolov kot jih sicer zagotovi 1¸00 gramov temne čokolade in toliko astaksantina kot 300 gramov divjega aljaškega lososa. V raziskavi je sodelovala skupina žensk v starostni skupini 50 do 60 let, ki so morale vsak dan uživati to čokolado. Raziskovalci so po testu krvi ugotovili, da so imele udeleženke manj vnetnih procesov ter zmanjšan starostni upad mikrocirkulacije in dotoka krvi v maščobno in kožno tkivo.

To je vodilo v izboljšanje tkiv in njihovo regeneracijo, kar je po besedah razvijalcev čokolade ključni element za nadzor in podporo zdravega kožnega tkiva. Čeprav gre za čokolado v vseh pogledih, pa je zanimivo, da jo nameravajo oglaševati predvsem zaradi njenih lepotilnih učinkov. Po besedah razvijalcev je že veliko povpraševanja iz celega sveta, tako, da lahko pričakujemo velik 'boom'. Ali in kdaj bo na voljo v Sloveniji, še ni znano.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj