Začnimo z osnovami. Vsebinsko zaupanje izkazujete tako, da razumete težave občinstva. Kar zadeva govorico telesa, vzpostavite zaupanje z odprtim vedenjem in kretnjami ter verodostojnost z avtoritativnim vedenjem in kretnjami. V zvezi s tem je glas še posebej pomemben – vzpostaviti avtoriteto, govoriti z nižjim tonom, ne pa na dnu svojega vokalnega obsega.

Govorci pogosto instinktivno pretirano kompenzirajo in prenizko utišajo svoj glas, s čimer dosežejo vokalno kakovost, ki ni zelo avtoritativna. In glas, ki je previsok, se lahko sliši stresno ali podivjan, takega ne želite imeti.

Študija je pokazala, da zaradi nevtralnega obraza z rahlo obrnjenimi usti in obrvmi ljudje izgledajo bolj zaupanja vredni.

Avtor študije, dr. Jonathan Freeman, je dejal: »Naše ugotovitve kažejo, da so obrazni znaki, ki izražajo zaupanje, voljni, medtem ko obrazni znaki, ki prenašajo kompetence in sposobnosti, bistveno manj. Rezultati kažejo, da lahko v določeni meri vplivate na to, kako drugi vas dojemajo, vendar se dojemanje vaše sposobnosti ali sposobnosti bistveno manj spremeni.

Začnite vaditi tisti mali nasmeh in dvignjene obrvi. Če to počnete redno, bo to z vaše strani postalo samodejno vedenje, nato pa pojdite v svet.

PREBERITE TUDI: Intima v partnerskem odnosu

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj