Pretekli mesec je manekenka in influencerka Emily Ratajkowski za New York Magazine izdala nekakšen osebni esej, z naslovom Buying Myself Back. V njej razglablja o svoji samopodobi in moči, ki jo ima kot manekenka in ženska v modni industriji.

Sedaj pa ji je sledila še knjiga. “Vzhičeno in skromno najavljam svojo knjigo esejev z naslovom ‘My Body’, ki jo bo izdal založnik Metropolitan Books @macmillanusa @henryholtbooks,” je objavila na svojem Instagramu. “Nadrealno je delati s založbo, ki je izdala že toliko pisateljev in občudujem Noam Chomsky! Edward Snowden!) Sedaj je čas, da se lotim dela!”

 

Njeni eseji bodo osredotočeni na “kaj pomeni biti ženska, kako moški ravnajo z ženskami in zakaj ženske to dovolijo,” pravijo pri Metropolitan Books. “Ratajkowski se razkriva z uničujočo iskrenostjo in močjo – nisem presenečen, da se na prvem mestu vidi kot pisateljica,” je dodala urednica Metropolitana, Sara Bershtel. “Prav tako občudujem, kako odprta je, kako politična in kako nima strahu – kakšna moč bo!”

Sicer naznanilo mnogih ni presenetilo, saj je EmRata samooklicani knjižni molj. Manekenka je delila knjige, ki so ji krajšale čas med karanteno, pri čemer je dajala še posebno pozornost ženskim pisateljicam, kor sta npr. Bell Hooks in Miranda Popkey. Sedaj pa se bo naši knjižni zbirki pridružila kar njena knjiga.

PREBERITE TUDI: Kako nositi kratek top: naj vas navdihne Emily Ratajkowski

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj