… atraktivno scenografijo in posebnimi gosti. V Slovenijo konec novembra prihaja svetovno znani kuharski mojster in mojster sladic, karizmatični Rudolph Van Veen, ki ga večina Slovencev pozna iz kuharskih oddaj na televiziji 24Kitchen. Ekskluzivno nam bo prvič v Evropi pripravil kar dva edinstvena šova, ki bosta obiskovalce popeljala skozi njegove klasične recepte. Rudolph bo s publiko delil svoje osebne trenutke ter na odru pozdravil posebne goste. Hkrati pa bo na obeh dogodkih Rudolph podpisoval svojo prvo knjigo v slovenščini “Rudolph kuha”.

Pridružite se nam v soboto, 22. novembra 2014, v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča, ob 14.00 ter 20.00 uri.

Nizozemski profesionalni kuhar in pek Rudolph van Veen je bil rojen v Belgiji, odraščal pa je v južni Holandiji. Že pri svojih rosnih 11-ih letih se je odločil, da bi rad postal kuhar. Študiral je na kulinarični univerzi v kraju Breda v Holandiji, kjer je diplomiral leta 1985 z najboljšo diplomsko nalogo.

Že v začetku svoje kulinarične kariere je sodeloval na gastronomskih dogodkih in tekmovanjih. Te izkušnje in preizkušnje so vplivale na njegovo inspiracijo in služile za raziskave ter nove podvige. Ne samo njegova radovednost ampak tudi njegov ustvarjalni instinkt ga je pozval naj obišče številne dežele in različne kulture, kjer je srečal veliko uglednih kuharjev po celem svetu. Sprva je večinoma sodeloval na različnih tekmovanjih ali predstavitvah, pogosto za mednarodno občinstvo, kasneje pa vse bolj pogosto kot član številnih kuharskih žirij. Bolj kot nagrade, ki si jih je prislužil skozi ves ta čas, Rudolph meni, da so številni mednarodni stiki z uglednimi strokovnjaki največji zakladi njegove profesionalne kariere.

Pri rosnih 27ih letih, po natanko 10ih letih delovnih izkušenj je prejel največjo nizozemsko kvalifikacijo na svojem področju – Certified Master Chef.

V letu 2000 je Rudolph začel svojo televizijsko kariero na Nizozemski televiziji s svojo prvo oddajo 'Life & Cooking', s katero je na najboljši način prikazoval in delil svojo strast za kuhanje in pripravo peciva za široko občinstvo. Izdane so bile 3 zelo uspešne knjige, ki so pripomogle še k večjemu številu njegovih novih oddaj. V tem času so mu nizozemski gledalci podelili nagrado 'Rembarndt Award' za najboljši Nizozemski talent leta 2002.

Že vse od leta 2007 so se njegove sanje o združitvi vseh njegovih interesov (kuhanje, priprava peciva, komunikacija in potovanja) uresničile. V TV oddaji The Taste of Life/Okus življenja – potovanja je Rudolph potoval po celem svetu in razkrival kulinarične skrivnosti medtem, ko je kuhal z domačini in njihovimi priznanimi kuharji.

Leta 2010 je bila oddaja The Taste of Life Basics/Prvinski okusi prvič predstavljena na Nizozemskem. To je oddaja, ki uči kako kuhati s svežimi in zdravimi sestavinami na zabaven način. Navodila za osnove kuhanja so podana korak za korakom z vsemi informacijami o tehnikah priprave in kuhanja, hranilnih vrednosti in kakovosti hrane. Oddaja Prvinski okusi je bila največja šola kuhanja na televiziji in internetu v tistih časih.

Oktobra leta 2011 se je lansiral kanal 24Kitchen, ki deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Oddaje nudijo poučno izkušnjo za vse, ki se želijo naučiti kuhati s svežimi sestavinami. Rudolph je zvezda kanala 24Kitchen ter voditelj oddaj Okus življenja, Okus življenja – potovanja ter Rudolphova pekarna.

V letu 2012 je 24Kitchen praznovala svojo prvo obletnico na Heineken glasbenem festivalu v Amsterdamu, kjer je Rudolph skupaj z ostalimi Nizozemskimi mojstri gostil show pred 3.500 ljudmi. To je bil velik uspeh.

V oktobru 2013 sta izšli dve najbolj prodajani knjigi, Rudolphova pekarna in Rudolph kuha. V letu 2014 je Rudolph prispeval svoj, že tisoči recept za 24Kitchen.

Veseli nas, da bo v sklopu obeh šovov istočasno prvič v slovenščini izšla tudi Rudolphova knjiga “Rudolph kuha”. Dobrodošli v Rudolphovi kuhinji, 22. decembra 2014 v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča ob 14. in 20. uri. Vsak obiskovalec bo prejel sladko kreacijo kuharskega mojstra Rudolpha.

2 KOMENTARJI

  1. PODARJAMO 8 vstopnic za ogled kuharskega showa Rudolph van Veen, ki bo JUTRI! Če si želiš ogledati šov, na naslov urednistvo’at’planet-lepote.com pošlji svoje ime in priimek in vstopnico boš lahko prevzela pred predstavo! 🙂

  2. PODARJAMO 8 vstopnic za ogled kuharskega showa Rudolph van Veen, ki bo JUTRI! Če si želiš ogledati šov, na naslov urednistvo’at’planet-lepote.com pošlji svoje ime in priimek in vstopnico boš lahko prevzela pred predstavo! 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj