… socialnim omrežjem, odžira čas namenjen drugim aktivnostim, vključno s fizično aktivnostjo. Okoli 350 študentov omenjene univerze je sodelovalo v spletni anketi, ki je merila aktivnost socialnih omrežij in stopnjo fizične aktivnosti.

Rezultati so pokazali, da velika večina študentov uporablja spletna socialna omrežja kot sta Facebook in Twitter v povprečju uro na dan. Na vprašalniku o fizičnih aktivnostih je bila več kot polovica študentov razvrščena v kategorijo ‘zmerno aktivni’, tretjina v kategorijo ‘zelo aktivni’, manjšinski odstotek (12,7 odstotka), pa je pripadal skupini ‘malo fizično aktivni.’ Četrtina anketiranih se udeležuje skupinskih športov.

Ko so analizirali rezultate opravljene ankete, je bilo ugotovljeno, da je količina časa, preživeta na socialnih omrežjih, negativno povezana s stopnjo fizične aktivnosti, opravljene v preteklem tednu. Ljubitelji Facebooka se tudi manj udeležujejo skupinskih športov, a je ta vpliv manj izrazit.

Glavna raziskovalka je povedala: “Čas je omejen vir, tako, da čas, ki ga namenimo preživljanju na socialnih omrežjih, odžira čas za druge aktivnosti. Ta študija ugotavlja, da je fizična aktivnost ena od teh ostalih aktivnosti. Naše ugotovitve so zanimive, a z njimi nismo dokončno dokazali, da bi naj spletno druženje povzročalo nižjo stopnjo posvečanja fizičnim aktivnostim. Potrebno bo opraviti več raziskav, da bi lahko dokončno potrdili, da nas Facebook ali druga omrežja zares redijo.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj