Razmerje med Tino Turner in njenim nekdanjim možem Ikom Turnerjem je bilo precej divje, javno in se ni dobro končalo. Pravzaprav se je kraljica popa zaradi tega ni upala še enkrat poročiti. Kljub temu je našla drugo priložnost za ljubezen in jo dobro izkoristila: njen drugi mož, glasbeni menedžer Erwin Bach, jo tako zelo ljubi, da ji je daroval svojo ledvico, da bi ji rešil življenje.

Mož Tine Turner jo tako ljubi, da ji je daroval svojo ledvico

Prvi zakon Tine Turner z glasbenim zvezdnikom Ikom Turnerjem ni bil dober. Ike jo je zlorabljal, tako fizično kot čustveno. Njun zakon ni trajal dolgo in po štirinajstih letih ga je Tina dokončno zapustila. Po travmatičnem prvem zakonu Turnerjeva ni bila več prepričana, da bo še kdaj našla ljubezen, vsekakor pa ne poroke. A ko je prvič videla Erwina, si ni mogla pomagati.

Tina in Erwin sta se spoznala leta 1985, ko je bil Erwin, takrat 30-letni nemški glasbeni menedžer, zadolžen, da Tino pobere na letališču v Nemčiji. Takrat je bila Tina stara 47 let in že svetovno znana superzvezdnica. Svoje občutke do Erwina opisuje kot “ljubezen na prvi pogled”.

 

“Imel je najlepši obraz. Ni ga bilo mogoče spregledati. Bilo je, kot da bi rekel: ‘Od kod je prišel?’ Resnično je bil tako lep. Moje srce je bilo bu-bum. To pomeni, da se je duša srečala. Tresle so se mi roke,” se je spominjala v dokumentarnem filmu. “Že takrat bi lahko prezrla, kar sem čutila – lahko bi poslušala glasove duhov v glavi, ki so mi govorili, da tisti dan nisem videti dobro ali da ne bi smela razmišljati o romanci, ker se ta nikoli ne konča dobro. Namesto tega sem poslušala svoje srce. Zapustila sem svojo cono udobja in si za prednostno nalogo postavila spoznavanje Erwina.”

Erwinov pogled

Erwin pravi, da zanj povezava ni bila tako takojšnja kot za Tino. Bil je v delovnem procesu, zato ni razmišljal o ljubezni ali iskanju bodoče ljubezni svojega življenja. Preprosto je opravil nalogo, da je pred koncertom megazvezdnice le-to pobral z letališča. Zato ni bil živčen in je bil precej sproščen. Dvojica se je zelo dobro razumela.

Ko je slišal, da se Turnerjeva zanima zanj, se je Erwin odločil, da jo bo obiskal v Nashvillu. Nato jo je še naprej obiskoval, kjerkoli se je znašla, ko je lahko. Tina ga je opisala kot “tako drugačnega” od svojega bivšega. Bil je sproščen, nezahteven in prijeten. Njuna ljubezen je še naprej rasla in zdaj sta skupaj že več kot tri desetletja.

“To je ljubezen. To je nekaj, kar čutiva oba eden do drugega. Vedno govorim o njej kot o električnem naboju. Še vedno ga imam. Čeprav sem jo zapustil pred dvema urama, imam še vedno ta občutek. Imam ga v srcu. Pri tem se počutim zelo toplo,” je dejal Erwin.

Erwin ni nikoli obupal nad njo

Leta 1989, za Tinin 50. rojstni dan, jo je Erwin zaprosil za roko. Vendar Tina kljub svoji globoki ljubezni do njega ni rekla da. Prav tako ni rekla ne, ampak mu je preprosto rekla, da nima odgovora. Poroka je zanjo pomenila nekaj strašljivega: pomenila ji je lastništvo in nasilje, saj je v sebi skrivala veliko negativnih občutkov in spominov iz preteklosti. Vendar Erwin tega ni razumel kot razlog, da ne bi bila skupaj. Ostala sta skupaj, Tina pa se je sčasoma preselila v Zürich, kjer par živi še danes.

 

Končno, 27 let po tem, ko sta postala par, je Tina končno privolila v poroko z Erwinom. Poroko sta imela na svojem posestvu ob jezeru v Švici z 200 udeleženci.

Zdravstvene težave Tine Turner

Potem ko se je Tina leta 2009 upokojila in prenehala z nastopanjem, je imela različne zdravstvene težave. Decembra 2016 so ji zdravniki diagnosticirali raka na ledvicah. Imela je dve možnosti: dializo ali presaditev. “Samo presaditev bi mi dala dobre možnosti za skoraj normalno življenje. Toda možnosti, da bi dobila darovalčevo ledvico, so bile majhne,” je zapisala v svoji knjigi Moja ljubezenska zgodba.

Takrat je posredoval Erwin, ljubezen njenega življenja. Povedala je, da ji je rekel, da ne želi druge ženske ali drugega življenja, ampak želi njo. Zato bi ji za rešitev življenja daroval svojo ledvico. Na srečo je bila presaditev uspešna.

Erwin je od takrat Tino podpiral v številnih drugih vzponih in padcih. Med njimi so smrt njenega sina, prvenec njenega broadwayskega muzikala in dokumentarni film HBO kot zadnje slovo od njenih ameriških oboževalcev, ko se je umaknila z oči javnosti.

 

Tina Turner in Erwin Bach sta torej živ dokaz, da prava, zvesta in iskrena ljubezen resnično obstaja in da lahko obstane – celo med zvezdniki.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj