Po tem, ko se je od žensk desetletja pričakovalo, da se ne bodo nikoli postarale, in so tiste, ki so si ‘drznile’ po 40-em objaviti kako neretuširano fotografijo, dobesedno napadli, kako so se postarale in da naj se raje skrijejo ipd., so se stvari končno začele spreminjati tudi na tem področju.

Še zlasti so bile tovrstnim napadom podvržene zvezdnice, ki so zato skorajda nehale objavljati svoje fotografije, ali pa so se – velika večina – podvrgle raznim lepotnim popravkom. Seveda tudi to ni bila prava odločitev, saj je bil na koncu pa to razlog, da so žele opazke. Skratka, ženska, ki se začne starati, ne more narediti prav.

A čedalje več zvezdnic ima tega dovolj, saj lahko opazimo čedalje več njih, ki ne le da se ne poslužujejo lepotnih oz. pomlajevalnih popravkov, temveč si ‘drznejo’ nepopravljene celo objaviti svoje fotografije. Torej fotografije z gubami in gubicami, sivimi lasmi, pigmentnimi madeži, celulitom in še čim.

Tako sta Drew Barrymore in Cameron Diaz pred dnevi objavili svojo zelo realno in neobdelano fotografijo in namesto ogorčenja, kot se je pogosto zgodilo v preteklih letih, poželi val navdušenja. Pokazali sta namreč resničnost – in to je kožo brez polnil, botoksa in liftingov, predvsem pa s tem izpostavili dejstvo, da se vsi staramo in da je staranje normalno.

Fotografija je nadvse pomenljiva in eden od oboževalcev ju je celo pohvalil, da se ‘starata graciozno’.

Žalostno dejstvo je namreč, da čeprav mnoge ženske, sploh zvezdnice, končno nekako sprejemajo vse, na kar se gleda kot ‘staranje’ in ‘nepopolnost’ – torej sive lase, celulit, gube in gubice – si še vedno redkokatera upa objaviti svojo fotografijo, ki ni povsem obdelana. Tako le redkokdaj vidimo kako fotografijo, ki odseva resnično starost zvezdnice.

Zahvaljujoč nerealnim pričakovanjem, ki jih je ustvaril Hollywwod v sodelovanju z oglaševalsko industrijo, se je namreč nekako pričakovalo, da bodo ženske do zgodnje starosti izgledale mlade in brezhibne (zanimivo, da na moških ni kaj dosti tovrstnega pritiska).

Komentarji, ki so se vsuli pod objavo Drew in Cameron na Instagramu, pa so dali jasno vedeti, da večina pogreša realno in naravno.

Sicer pa omenjeni zvezdnici nista edini, ki sta sprejeli svojo starost, temveč jih je kar nekaj; med drugimi Sarah Jessica Parker, Sharon Stone in Andie MacDowell, Paulina Porizkova, ki vse izgledajo izvrstno, a ne zahvaljujoč popravkom.

Medtem ko imamo na drugi strani vrsto primerov, ko se ženske nikakor ne morejo sprijazniti s svojimi leti in so svoj videz s pomočjo lepotnih posegov povsem spremenile – npr. Nicole Kidman, Demi Moore, Meg Ryan, Tara Reid, Mellanie Griffith in druge.

Diaz, 49 je sicer priznala, da je leta 2014 preizkusila botoks, a ji ni bilo niti najmanj všeč, kako je spremenil njen obraz ter da “raje vidim svoj obraz postaran kot da gledam obraz, ki sploh ni moj.” Barrymore, 46, ni poskusila še nobenega tretmaja “in ga raje tudi ne bi”.

Vse naštete dame, ki (zaenkrat) zavračajo pomlajevalne tretmaje, seveda ne pravijo, da se prav zagotovo nikoli ne bodo poslužile niti enega, a doslej so se oborožile z najbolj učinkovitim lepotnim orožjem: to je samozavestjo. Prav lepo je videti urejene in negovane ženske, ki se dobro počutijo v svoji koži in sprejemajo staranje kot nekaj normalnega – kar tudi je.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj