… namreč ugotovili, da je veliko hoje čez dan veliko bolj zdravo in koristno kot intenzivna vadba, s katero skušamo kompenzirati odsotnost gibanja čez dan.


reginanuzzo.com

V raziskavi so 18 oseb, starih 19 do 24 let, razdelili na tri skupine; prva je 14 ur sedela in nič telovadila, druga je 13 ur sedela in eno uro telovadila in tretja je sedela 6 ur, hodila 4 ure in 2 uri stala. Rezultati so pokazali, da so se tretji skupini močno izboljšali (torej znižali) slab holesterol in trigliceridi, s čimer se je močno zmanjšala nevarnost za srčni infarkt in možgansko kap.

Raziskovalci so povedali, da so s pomočjo te raziskave prišli do zaključka, da 1 ura gubanja na dan ne more skompenzirati negativnih učinkov celodnevne neaktivnosti in da se je treba čim več gibati – torej hoditi – tudi čez dan. Po njihovem mnenju je torej eden najpomembnejših korakov za izboljšanje zdravja čim manj sedenja in čim več zmernega gibanja tekom celega dneva.

1 komentar

  1. Pa ja se čist strinjam, saj kaj ko mamo nekateri sedeče delo in potem se še vozimo do dve uri na dan… in pol se ti na koncu dneva več nič ne da… NO sej zdej upam da bodo toplejši dnevi kmalu tu, pa bo več volje in energije 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj