Predstavitev se je odvila pretekli mesec v Parizu. Začela se je z veliko projekcijo konja, natančneje dela Georga Stubba Whistlejacket. Luksuzna modna hiša namreč dojema konja kot ultimativni izraz zunanje lepote. Na prvi pogled morda to ni ravno najbolj logična inspiracija za linijo ličil, a konji so močni, graciozni in ognjeviti – in nenazadnje so v DNK te blagovne znamke, ki ročno izdeluje sedla že od leta 1837. Pri Hermèsu konji predstavljajo moč elegance.

Tekom dveh stoletij se je blagovna znamka Hermès razširila na vsa področja luksuznih dobrin: od Birkin torbic in pasjih ovratnic do ikonskih rut in kultnih dišav. A kolekcija ličil so bile doselj le sanje oboževalcev blagovne znamke in ličil. Do sedaj, ko so predstavili Rouge Hermès, a kolekcijo šmink, ki vključuje 14 šmink s satenastim in 10 šmink z mat končnim videzom.

Navdih za odtenke so dobili v svojem arhivu 76000 odtenkov svile in usnja in šminke so menda nadvse nosljive in sanje vsake ljubiteljice ličil. Pokrivajo vse odtenke, od svetle živahne rdeče do živo roza in, jasno, njihove nezgrešljive oranžne Rouge Orange. Kolekcija poleg šmink vključuje še balzam za ustnice v prozornem in rdečem odtenku; univerzalni svinčnik za obrobo ustnic in nadvse šik, ujemajoč se čopič za ustnice.

Pigmentacija formulacij je izjemna – le hiter poteg zagotovi popolno prekrivnost tako saten kot tudi mat odtenkov. Slednji niti malo ne izsušujejo, temveč so na ustnicah občutiti kot svilnat puder. “Na teksture naših ličil gledam kot na nekaj, kar se ujema z ostalimi materiali naše hiše, kot prepletanje analogij, naravno podaljšanje Hermèsa na goli koži,” je povedal Jérôme Touron, kreativni direktor za Hermès Beauty. “Kar se tiče tekstur šmink, sem takoj pomislil na usnje za užitek in občutek udobja, ki mi ga daje ter kako je videti in občutiti v različnih obdelavah.”

In medtem, ko so formule izjemne, je embalaža tista, ki kolekcijo Rouge Hermès naredi v trenutku ikonsko. “V lakirani, brušeni, polirani črni in beli kovini dizajn odraža moderen duh hiše, ki ima zgodovino; vse v ravnih linijah in hkrati mehko in ritmično. Ročno vgraviran znak na vrhu pokrovčka je zavit kot prstni odtis, magnetno zapiranje pa kar samo vodi v preprosto, intuitivno gesto,” so iz hiše sporočili ob lansiranju.

Cena je 65 evrov, pohvalijo pa se lahko tudi s trajnostjo pri izdelavo, ki jim je bila osnovni fokus. “To so izdelki, narejeni, da trajajo, zato smo izbrali kakovostne materiale kot je kovina, uporabo plastike pa smo omejili na najbolj nujne elemente kot je mehanizem in nekateri vložki” so še zapisali v izjavi. Dodatni plus in dokaz, da so upoštevali trajnostno proizvodnjo: vse šminke so na voljo le kot vložki, embalaža pa ostaja prvotna.

PREBERITE TUDI: Louboutin šminke za ustnice so tu!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj