­V treh dneh bomo več kot 25.000 obiskovalcem ponudili pester izbor predavanj in drugih izobraževalnih dogodkov, jih razveseljevali s kulturnim programom in bogatili s ponudbo vseh naših sodelujočih. Kam po znanje, kako do pravih priložnosti, kako ujeti sanje, kam po zabavo in sprostitev? Tri dni v oktobru je za mlade odgovor na ta vprašanja preprost: v mesto mladih – na Študentsko areno!

­Dobimo se na Študentski areni!­­


Rdeča nit Študentske arene ostaja izobraževalni program, v okviru katerega se bodo mladi seznanili z zaposlitvenimi priložnostmi, koraki zaposljivosti, pravicami, ki jih imajo ob vstopu v svet zaposlenih, mednarodno mobilnostjo ter možnostjo pripravništva in zaposlitve v evropskih institucijah. Spregovorili bomo tudi o štipendiranju, seznanjali s priložnostmi in pastmi študentskega dela, vzdrževanju spletne prisotnosti, uresničevanju podjetniških idej in številnimi drugimi temami.

Obiskovalci bodo plesali v ritmih reggaetona, salse in swinga, spoznavali osnove risarskih motivov, interpretirali gledališke tekste, testirali likovno občutljivost in znanje angleščine, opravljali raztezne vaje z Energogibatorjem in s pomočjo znanstvenega grafologa Boruta Pogačnika odkrivali s­voj značaj, temperament, razpoloženjskost in energijo, ki jo ljudje izražamo s pisavo. Zagotovo bo zanimivo prisluhniti okrogli mizi, kjer bodo ministri nove vlade in njihovi kritiki razpravljali o visokošolski politiki.

Na Areninem križišču v dvorani A bodo mladi spoznali študijske in raziskovalne možnosti v Nemčiji in Franciji, avtorske pravice, lahko se bodo izobrazili na področju financ in zdrave prehrane ter preizkusili v kvizu Lepo je biti Evrogenij. Poskrbljeno bo tudi za športne navdušence, saj bomo gostili Lucijo Polavder in ostale olimpijce Judo zveze, prisluhnili potopisnemu predavanju Mirana Tepeša, ki se je z jadrnico popeljal okoli sveta, spoznali podvodni hokej, jadralno padalstvo idr.

Na kulturnem odru v dvorani C se bodo obiskovalci zabavali ob spektakularnih plesnih in pevskih nastopih, predstavah Šentjakobskega gledališča, Bitboxa, nagradnih igrah in športnih demonstracijah, najbolj pogumni pa se bodo lahko pustili naličiti profesionalni maskerki kar na odru. Tudi letos bosta Vid Valič (s stand up nastopom) in Impro liga poskrbela za smeh do solz. Na zaključni zabavi pa bomo vsi skupaj »zarepali« s Trkajem.

Na razstavnih prostorih v dvoranah A in C bodo prisotni ponudniki turističnih aranžmajev, športnih aktivnosti, kulturnega programa, poskrbljeno pa bo tudi za krepitev duhovnosti. Ne bodo manjkali študentski servisi, fakultete s svojimi obštudijskimi dejavnostmi, društva študentov, zaposlovalci, humanitarne in druge nevladne organizacije, zavarovalnice, banke, založbe, veleposlaništva in mnogi drugi. V okviru razstave bomo izvedli Mini festival iger, kjer se bodo študentje pomerili v najrazličnejših družabnih igrah. Prisotna bo tudi Živa knjižnica, ki bo skušala odpravljati stereotipe do ljudi drugih kultur, ras in veroizpovedi. Letošnja novost v okviru razstavnih prostorov je cyber kavarnica.

Na zunanji ploščadi si bo mogoče ogledati tovornjak raznolikosti, ki potuje po Evropi in katerega slogan se glasi Za raznolikost. Proti diskriminaciji. S tovornjakom želijo krepiti zavedanje Evropejcev o pravici do življenja brez diskriminacije. V okviru razstavnega prostora Pivovarne Laško group bodo mladi kramljali z vrhunskimi slovenskimi športniki. Najbolj pogumni bodo lahko izzivali košarkarje Uniona Olimpije na košarkarski dvoboj ali rokometaše Pivovarne Laško k metanju sedemmetrovk. Kolesarski navdušenci bodo lahko spoznali, kako trd je kruh profesionalnih kolesarjev. Ne bo vam ostalo tuje delo policistov, vojakov, Vzajemna pa za vas pripravlja pravo adrenalinsko doživetje s simulatorjem deskanja na valovih.

ŠOU v Ljubljani bo obiskovalce pričakal z raznoliko paleto aktivnosti in dogodkov na Študentskem trgu v dvorani A. Obiskovalci si bodo lahko pripravili osvežilni napitek, se naličili pri zavodu ŠOLT in se sproščali ob čaju, ki ga bo pripravil Hostel Celica. Udeležili se bodo lahko ustvarjalnih delavnic, kjer bodo poslikali majice, izdelovali obeske za ključe, vitraže, oblikovali iz gline, se s pomočjo Študentske borze in Talentiran.si pozanimali o vsem kar je treba vedeti o borzi in zaposlovanju, plesali s ŠOU Športom, sodelovali v nagradnih igrah, se pogovarjali s študentskimi svetovalci in brali knjige Študentske založbe. Radio Študent tudi letos pripravlja tribuno »svoboda govora«, kjer bo lahko vsak izrazil svoje mnenje.

Letošnji novosti sta razstava, ki jo pripravljamo z ustvarjalci Mednarodnega festivala kreativne komunikacije Magdalena in projekt Fakultete za računalništvo in informatiko “15 sekund slave”. Gre za interaktivno umetniško instalacijo, ki obraz naključno izbranega obiskovalca galerije povzdigne v umetniški objekt za 15 sekund.

Pridite na Študentsko areno tudi Vi in najdite svoje mesto pod študentskih soncem.

Vstop prost!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj