… otroci redko zbolijo? Resnici na ljubo je vse odvisno od tega, kako dober imunski sistem ima in koliko prispevate k temu, da ga okrepite. Kljub temu je tukaj nekaj zdravih vsakodnevnih navad, ki jih morate predati vašemu otroku, da okrepite imunski sistem in se izognete kakršnemu koli srečanju z boleznijo.

Higiena rok je nujna

Čeprav se sliši nepomembno, je umivanje rok učinkovito za zajezitev širjenja okužb. Umivanje rok je odličen način za odstranjevanje bakterij in virusov, s katerimi se otroci lahko okužijo med igro, delitvijo igrač, dotikanjem predmetov itd. 

Brez dotikanja obraza

Mnogi virusi potujejo in se širijo s kapljicami v zraku, ki jih bolna oseba zakašlja ali kihne v zrak. V telo druge osebe pride skozi nos, oči in usta. Kljub temu je pomembno, da otroku poveste, zakaj se mora izogibati dotikanju obraza. Čeprav je lahko naloga težka tudi za odrasle, je učinkovita.

Zadosti spanja je ključnega pomena

Spalne rutine so bistvenega pomena, zlasti za otroke. Pomanjkanje spanja je pogosto povezano z oslabljenim imunskim sistemom. Študije so pokazale, da ljudje, ki ne spijo kakovostno, pogosteje zbolijo, kar velja tudi za otroke. 

Bodite telesno aktivni

Redna vadba je izjemno pomembna za ohranjanje splošnega zdravja. Znano je, da vadba spodbuja celično imunost, kar pomeni, da pomaga povečati kroženje imunskih celic v telesu. Medtem ko se otrokom ni treba predajati intenzivnim vadbenim rutinam kot odraslim, jih je treba spodbujati, da sodelujejo vsaj v dejavnostih, ki jih ohranjajo aktivne ves dan.

Jejte zdravo, uravnoteženo prehrano

Vsak starš ve, kako pomembna je prehrana za otrokov imunski sistem. Napolnite otrokov krožnik s hrano z veliko pisanega sadja in zelenjave. Poskusite vključiti živila, bogata z vitaminoma C, D in vlakninami, ki ne samo krepijo njihov imunski sistem in zdravje kosti, ampak tudi spodbujajo dobro prebavo.

PREBERITE TUDI: Če ne prej, se pomembnosti imunskega sistema zavemo, ko zbolimo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj