V modnem svetu se zadnje čase čedalje pogosteje pojavlja kratica DIY, ki pomeni ‘do it yourself’ oziroma ‘naredi sam’. Gre predvsem za enostavne posege, ki osvežijo izgled naših starih oblačil ter jim dodajo trendno noto ali za posnemanje dizajnerske mode, ki nam je največkrat nedosegljiva. DIY moda je najbolj razširjena v angleško govorečih deželah, v kriznem času pa se vse bolj seli tudi v naše garderobne omare.

Jeans

Letošnjo pomlad se je vse skupaj začelo, ko so pri Balmainu na modno pisto poslali manekenke v razbeljenih in raztrganih kavbojkah. Novi trend je takoj prevzel modne navdušence in ker se cene pri priznani modni hiši vrtijo okrog 3000 in več dolarjev, so za trendi izgled poskrbeli kar sami. Star džins enostavno razbarvamo z belilom, ki nanj nariše zanimive vzorce. Nato vzamemo še škarje ter jih razrežemo pri kolenih ali kar po celi dolžini ter razparamo nitke tako, da ustvarimo ponošen videz. Za vroče poletje lahko kavbojke tudi skrajšamo v kratke jeans hlače, ki imajo razparan ali zarobljen rob, iz njih pa gledajo žepki. Lahko dodate tudi nete, ki ste jih vzeli iz starega pasu, punkerski videz pa boste dosegli, če jih boste razporedili po ovratniku jeans jakne.

jeans_2 jeans_4
 jeans_3

Pajkice

Naslednji izmed najbolj vidnih DIY trendov so Rodarte pajkice s simpatičnimi luknjicami. Z njimi boste v trenutku dosegli trendi videz osemdesetih, potrebujete le črne pajkice, ki so rahlo raztegljive in svetlečega videza, svinčnik za označevanje, škarje ter šablono, s pomočjo katere boste enostavno zarisali odprtine. Šablono najdete na tej povezavi, jo natisnete na malo trši papir in že lahko začnete. Seveda pa lahko ustvarite čisto svoj videz in naredite večje ali manjše luknje, jih postavite drugače ali izberete pajkice drugačne barve. Ena izmed možnosti so tudi zareze ob strani.

pajkice_1 pajkice_2

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj