… odpustili vrhunskega modnega kreatorja Johna Galliana – pri tej odločitvi pa si verjetno niso mislili, da bo dobiti novega oblikovalca, ki bi dejansko lahko nadomestil genialnega Galliana, misija nemogoče.

john_galliano

Foto: reason.com

Od takrat dalje se je v javnosti pojavilo kar nekaj oblikovalskih imen, ki naj bi jih pri Diorju zaprosili za sodelovanje, a doslej so vsi odklonili. Najbolj poznana med njimi so Alexander Wang, Marc Jacobs, Riccardo Tisci (Givenchy) Jason Wu, Stefano Pilati (YSL), Alber Elbaz (Lanvin), Nicolas Ghesquiere (Balenciaga), Roland Mouret in Jean Paul Gaultier.

Zato se čedalje pogosteje pojavljajo govorice, da naj bi se na svoje mesto vrnil sam John Galliano. Da Dior brez Galliana preprosto ne bi bil enak, pa je potrdil tudi sam predsednik LVMH Bernard Arnault: “Za sodelovanje bi lahko zaprosil marsikaterega od nadarjenih modnih oblikovalcev, a Dior brez Galliana ne bi bil enak. Npr. Marc Jacobs je genialen pri Vuittonu, a menim, da ne bi bilo tako tudi pri Diorju – in obratno; če bi prosil Galliana, naj oblikuje za znamko Vuitton, to preprosto ne bi delovalo. Esencialna sestavina Diorja danes je John Galliano.” Z njim pa se strinjata tudi modni oblikovalec čevljev Manolo Blahnik in urednica italijanskega Voguea Franca Sozzani, ki sta že izrazila željo, naj se Galliano vrne k Diorju.

John Galliano pa se zaenkrat osredotoča še na svoje okrevanje, saj je njegov predstavnik dejal: “John nadaljuje s svojim zdravljenjem. To je dolgotrajen proces in s čistimi mislimi začenja razmišljati o svojih naslednjih korakih.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj