­

Rešitev je v neinvazivnem pomlajevanju kože. Raziskovalci so namreč ugotovili, da je opaziti dramatičen porast števila dermatoloških lepotnih posegov od leta 2000 dalje. Ugotovitve, ki so bile objavljene v Dermatologic Surgery so pokazale, da se za njih najpogosteje odločajo posamezniki v starostni skupini med 40 in 55 let, torej ‘babyboomerji’. V večini primerov gre za dermatološke posege, s katerimi se pomladi videz kože, odpravi manjše gube in uvelost, koža pa dobi bolj svež in mladosten videz.

Na podlagi podatkov med letoma 2001 in 2007 Ameriškega združenja za dermatološko kirurgijo (Society for Dermatologic Surgery (ASDS)) so raziskovalci ugotovili, da so lepotni kirurgi izvedli 3,4 milijone lepotnih posegov, v letu 2007 pa kar 7,6 milijonov posegov, kar pomeni 120 % porast od leta 2001 do 2007. Najpogostejši posegi, za katere so se pacienti odločili, so bili injekcije ali ‘mehki’ vsadki (dermalni filerji), s katerimi se poveča ustnice in zapolni gube, poudari ličnice in podobno (405 % porast), injekcije proti pretiranemu gubanju obraza – botulin toxin (324 % porast), neinvazivne obnove kože (laserske, svetlobne in radiofrekvenčne terapije – 330 % porast) ter invazivne obnove kože (66 % porast).

­Dermatološki lepotni posegi v strmem porastu


Po opažanjih raziskovalcev je opaziti dva pomembna trenda v naraščanju dermatoloških lepotnih posegov: eden je v tretmajih in posegih za preprečevanje in zgodnje odkrivanje kožnega raka, drugi pa preprečevanje in zaviranje staranja, kamor sodijo razne keratoze, nemaligni kožni tak, pigmentni madeži, odstranjevanje dlak in tetovaž, zmanjševanje in odpravljanje gub ter ostalih znakov fotostaranja.

Raziskovalci so na podlagi vseh podatkov in zahtev pacientov prišli do zaključka, da bo število vseh omenjenih posegov tudi v prihodnje strmo naraščalo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj